Gemeente Grave

Nieuwe regentonnenactie van start

In het voorjaar hebben zon 225 inwoners van de gemeenten Bernheze, Grave en Oss een regenton gekocht via de gemeente. Wilt u ook een regenton in uw tuin, dan krijgt u nu een tweede kans! In de maand september kunt u weer een regenton bestellen in het kader van de actie Ton voor water. In deze campagne staat de wereldwijde beschikbaarheid van voldoende en gezond water centraal. Symbool hiervoor is de regenton waarmee inwoners zelf water kunnen besparen in Brabant.

Regenton
De regenton is gemaakt van donkergroene kunststof en heeft een inhoud van ca. 210 liter. De ton kost 22,85, inclusief 5 euro voor de Novib. Hierdoor werkt u ook mee aan de watervoorziening wereldwijd. Daarnaast stelt de gemeente per verkochte ton nog eens 5,- beschikbaar aan het project Stichting Lobade.

Installeren
De regenton is eenvoudig te installeren onder uw regenpijp. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is de regenpijp doorzagen en een bochtje aan de pijp te monteren. Het regenwater van uw dakoppervlak loopt dan via het deksel de ton in. Met het kraantje aan de ton kunt u eenvoudig water tappen. Is de ton vol, dan loopt het water via een overloopslangetje terug de regenpijp, of beter nog, uw tuin in. Meer over dit zogeheten afkoppelen leest u de volgende week op de gemeentepagina. Wilt u de ton zelf beoordelen, dan kunt u deze van 6 t/m 30 september bekijken in het gemeentehuis en de bibliotheek.

Bestellen
U kunt een regenton bestellen door overmaking van 22,85 op rekeningnummer 509392725 t.n.v. Regionaal Milieubedrijf in Cuijk, o.v.v. Regenton en uw volledige adres.
Het bedrag moet uiterlijk 30 september op bovengenoemde rekening overgemaakt zijn. U ontvangt een afhaalbewijs waarmee u uw ton van 16 t/m 23 oktober kunt afhalen bij de Boerenbond te Grave.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. P. Slaa van het Regionaal Milieubedrijf, telefoon (0485) 338 334 of pslaa@het-rmb.nl