Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 1 september 2004

(

Noordwijkerhout - Rijden onder invloed
De politie hield op woensdag 1 september rond 02.30 uur op de Dorpsstraat een 20-jarige bestuurder van een Quad aan als verdachte van het rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder van het vierwielige motorvoertuig en roken een alcohollucht bij hem. De ademanalyse gaf als uitslag 615 ug/l (limiet 220 ug/l) De man bleek ook niet te beschikken over een rijbewijs of bromfietscertificaat. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk Bekeuringen tijdens controle Veiligheidsmiddelen

Van maandag 16 tot en met vrijdag 27 augustus werd in het kader van verkeersveiligheid het project 'Veiligheidsmiddelen Verkeer' gehouden. Het project hield in dat er gedurende twee weken op diverse lokaties verkeerscontroles werden gehouden met de nadruk op gordelgebruik, helmgebruik en kinderbeveiligingsmiddelen.
Er werden 206 bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een gordel (45 euro), het niet dragen van de valhelm (55 euro) en voor het onveilig vervoeren van kinderen (45 euro). Daarnaast werden er 107 bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.
Op dinsdag 14 september zal een voorlichtingsavond worden georganiseerd op het districtsbureau aan de Duinwetering 101. Alle burgers die een bekeuring hebben ontvangen voor het niet dragen van de gordel, het niet dragen van de valhelm of het onveilig vervoeren van kinderen worden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan deze voorlichtingsavond. Voor iedereen die deelneemt geldt dat de beschikking wordt geseponeerd.

Katwijk - Politie houdt doorrijder aan
De politie hield op dinsdag 31 augustus rond 18.15 uur op de Ranonkelstraat een 19-jarige man uit Lysow (Polen) aan als verdachte van het doorrijden na aanrijding. De man was op zijn fiets op de Rijnstraat tegen de achterkant van de auto van een 48-jarige man uit Katwijk gereden. Deze remde af voor de verkeerslichten bij de Molentuin. Bij de aanrijding raakte de auto beschadigd. De fietser reed door met in zijn kielzog de automobilist die hem op de Ranonkelstraat wist te stoppen. De fietser had bij de aanrijding een verwonding aan de pols opgelopen. Voor behandeling van deze wond werd hij overgebracht naar het LUMC. Na de behandeling werd hij door de politie verhoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


Leiden Brand in bejaardenflat

Dinsdagavond 31 augustus heeft kort een brand gewoed in een bejaardenflat aan de Apollolaan. Omstreeks 20.15 uur werd de brand gemeld. Vanwege de grote rookontwikkeling werden bewoners uit vijf woningen geëvacueerd. De brandweer had even voor 20.30 uur de brand onder controle. De brand ontstond in het transformatorhuis door bouwplaten in de brand te steken. Getuigen die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Leiden Poging beroving motorscooter

Twee jongens hebben op dinsdag 31 augustus tussen 16.45 en 17.25 uur geprobeerd een motorscooter van een 68-jarige Sassenheimer te stelen. De twee spraken de man aan op de Morsstraat waarna er een gesprek tussen hen ontstond. Op het moment dat de man de scooter startte werd hij door de jongens omver geduwd waardoor hij met de scooter viel. De man wist echter tijdens zijn val de sleutel uit het contact te halen. De jongens probeerden vervolgens de scooter weg te nemen. Doordat omstanders naar de jongens riepen zijn de twee uiteindelijk zonder scooter in de richting van de Morspoort weggerend. Het betreft jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk en ongeveer 20 jaar oud. Getuigen die

Zoeterwoude - Onder invloed met auto te water
De politie hield op dinsdag 31 augustus rond 21.40 uur aan de Westeindseweg een 46-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aan als verdachte van het rijden onder invloed. De man was met zijn auto te water geraakt. Vermoedelijk speelde zijn alcoholgebruik daarbij een belangrijke rol. De ademanalyse gaf als uitslag 830 ug/l ( limiet 220 ug/l). De man werd ter ontnuchtering en ter vaststelling van zijn identiteit ingesloten. De politie zal proces-verbaal tegen de verdachte opmaken.

Alphen aan den Rijn - Politie zoekt doorrijder
De politie is op zoek naar een automobilist die op dinsdag 31 augustus rond 17.00 uur geen voorrang verleende aan een 38-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn die met haar snorfiets over de rotonde Burgemeester Bruinsslotsingel/Marsdiep/Groenoord reed. Bij het oprijden van de rotonde raakte hij de vrouw maar reed door. De vrouw kwam ten val en liep naast schade aan haar snorfiets beschadigde handen en een pijnlijk stuitje op.

Gouda - Mishandeling
Een 22-jarige man uit Rotterdam deed op dinsdag 31 augustus bij de politie aangifte van mishandeling. De man als beveiligingsmedewerker werkzaam in een supermarkt aan de Westerkade zette rond 17.15 uur drie jongeren van rond de 12-jaar uit de supermarkt en legde ze een winkelverbod op nadat ze door hem werden betrapt op het eten uit de diverse verpakte levensmiddelen. Nog geen half uur later verscheen er een ongeveer 26-jarige man in de supermarkt die zei de broer van één van uit de winkel gezette jongens was. Hij gaf de beveiligingsmedewerker enkele klappen en vertrok weer. De politie heeft de zaak in onderzoek.


------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --