Openbaar Ministerie

Persberichten
Leeuwarden, 23 augustus 2004

Personele zaken arrondissementsparket Leeuwarden

Mr. Gerard Veenstra is bij Koninklijk Besluit d.d. 21 juli jl. benoemd tot plv. hoofdofficier van justitie in Leeuwarden. Zijn benoeming is reeds op 1 juli jl. ingegaan. Veenstra is sinds 1 augustus 1997 werkzaam bij het arrondissementsparket Leeuwarden; de eerste jaren als officier van justitie en sinds 2001 als officier van justitie eerste klas en teamleider.

Mr. Tom Wolters verlaat het arrondissementsparket Leeuwarden per 1 september a.s. Hij maakt de overstap naar het Functioneel Parket, locatie Zwolle. Wolters heeft drie jaar bij het OM in Leeuwarden gewerkt, onder meer als gebiedsofficier in de districten Noordoost-Fryslân en Noordwest-Fryslân en als plv. persofficier.

De functie van plv. persofficier wordt m.i.v. 1 september a.s. vervuld door mr. Edith van Duijnhoven. Zij werkt sinds 2001 bij het arrondissementsparket Leeuwarden en is tevens gebiedsofficier in het district Drachten.

Op 1 september a.s. begint mr. Henk Mous (44 jaar) als officier van justitie.
Hij gaat als gebiedsofficier in het district Noordwest-Fryslân werken en wordt tevens taakstrafofficier. Mous is afkomstig van de Rijksrecherche.