GLAXOSMITHKLINE

GlaxoSmithKline neemt geneesmiddelen en fabriek over

Londen, 1 september 2004 - Vandaag heeft GlaxoSmithKline plc (GSK) de met succes afgeronde, wereldwijde acquisitie bekend gemaakt van de antistollingsmiddelen Fraxiparine(r), Fraxodi(r) en Arixtra(r) van Sanofi-Aventis. Ook de fabriek in de Franse plaats Notre-Dame de Bondeville, waar deze geneesmiddelen worden geproduceerd, zijn in het bezit gekomen van GlaxoSmithKline.
De afsluiting van de transactie volgt op de succesvolle afronding van het bod van Sanofi-Synthelabo op Aventis, na het verkrijgen van de noodzakelijke officiële toestemming van de Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten.
Fraxiparine behoort tot de geneesmiddelenklasse heparine met laag moleculair gewicht en Arixtra is een selectieve remmer van stollingsfactor Xa. In 2003 bedroeg de wereldwijde omzet van Fraxiparine 319 miljoen euro. In datzelfde jaar bedroeg de wereldwijde omzet van Arixtra 24 miljoen euro.
De president van GlaxoSmithKline Pharmaceuticals voor Europa, Andrew Witty, verklaart: 'We zijn erg blij met deze acquisitie. Het zijn bijzonder goede producten die goede commerciële kansen bieden en die ons portfolio helpen zich nog sterker te vestigen in het ziekenhuissegment'.

OVER GLAXOSMITHKLINE
GlaxoSmithKline is één van de meest vooraanstaande, research georiënteerde farmaceutische en healthcare bedrijven in de wereld. Haar bedrijfsmissie: verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door hen in staat te stellen actiever te zijn, zich beter te voelen en langer te leven. Voor meer informatie kunt u de website van het bedrijf bezoeken op www.gsk.com.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U ZICH WENDEN TOT:
GlaxoSmithKline BV
Afdeling Corporate Communications
Telefoon: 030-693 84 04


01 sep 04 15:00