Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


1 september 2004


ZUTPHEN - Automobilist onder invloed


Een 40-jarige automobilist uit Zutphen reed in de nacht van dinsdag op woensdag op de Van Drinenstraat onder invloed van alcohol. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 02.20 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een alcoholpromillage van 1,8. De man moest bovendien nog een boete van 60 euro betalen. Hij kreeg een proces-verbaal. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs in.


EEFDE - Diefstal van bedrijfsauto


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag vanaf de Jolinkweg een bedrijfswagen gestolen. Het gaat om een beige Mercedes-Benz 410 D-X voorzien van het kenteken VR-72-PT. In de auto lag een aantal handgereedschappen dat in gebruik is bij een installatiebedrijf. De politie stelt een onderzoek in.


TWELLO - Auto opengebroken


Autokrakers hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Penninksweg een auto opengebroken. De dieven vernielden het slot van een portier en kwamen zo de auto in. Verdwenen is de geluidsapparatuur. De 37-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Lochem - geen voorrang : aanrijding


Dinsdagochtend omstreeks 07.30 uur vond op de kruising Nassaulaan met de L. de Colignylaan een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 22-jarige Lochemer reed met zijn auto over de Nassaulaan en verleende bij de kruising geen voorrang aan een 60-jarige plaatsgenoot. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Rond 17.50 uur vond op de kruising Frederik Hendriklaan met de Mauritsweg een aanrijding tussen twee auto's plaats. Een 66-jarige Larense reed over de Mauritsweg en verleende geen voorrang aan een 35-jarige Lochemse. De auto van de Larense moest worden weggesleept.


Eerbeek - aanrijding


Een 25-jarige automobiliste uit Dieren zag dinsdagochtend rond 07.45 uur kennelijk te laat dat het verkeer voor haar op de Apeldoornseweg afremde. Zij botste op de auto van haar voorganger die bestuurd werd door een 50-jarige vrouw uit Brummen. De auto van de Dierense moest worden weggesleept.


Lochem - bejaarde belandt onder aan talud


Een 81-jarige man uit Lochem is dinsdagmiddag rond 16.30 uur met zijn brommobiel onder aan een talud beland. Het ongeluk gebeurde aan de Grote Drijfweg en werd door een passagier van een passerende trein per mobieltje aan de politiemeldkamer doorgegeven. Bij aankomst van de agenten zagen zij de man en diens voertuig liggen en gelukkig bleek de bejaarde bestuurder geen letsel te hebben opgelopen. De man werd tijdelijk in de politieauto geplaatst, waarna zijn brommobiel uit het groen van het talud werd getrokken. De onfortuinlijke bestuurder verklaarde dat hij was uitgeweken voor een auto en toen in de berm was beland. Vervolgens kon hij zijn voertuig niet meer op de weg krijgen en reed van het talud af. Hij is bij zijn woonadres afgeleverd terwijl een sleepbedrijf zijn brommobiel vervoerde.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --