DATA4S

KBC Bank selecteert de anti-witwastechnologie van DATA4S

Antiwitwascel van KBC Bank implementeert de screening filter voor klant- en rekening data

Leuven, 1 september 2004 - KBC Bank heeft de PINPOINT technologie van DATA4S geselecteerd om 4 miljoen rekeningen per dag te monitoren en screenen. Hoewel het systeem is geimplementeerd in een batch processing omgeving, geeft het een zeer hoge response met met behulp van een overzichtsrapport, meldingen en uitzonderingen tezamen met uitgebreide analyses, die aan het begin van de dag klaarliggen voor de
6 onderzoekers van de antiwitwascel.

Na een testperiode van zes maanden is het systeem in mei 2003 volledig operationeel gegaan, waarna de zoekalgoritmes continu zijn verfijnd. De geintegreerde rapporteringsfaciliteit verstrekt het team de relevantie informatie en stelt het zo in staat om meer meldingen in een korter tijdsbestek te kunnen verwerken.

Geert Vermander, Directeur Compliance voor KBC Bank stelt: 'Het is mijn doelstelling ervoor te zorgen dat KBC Bank verder gaat dan het opzetten van een antiwitwascel die de regels van compliance volgt; wij zetten een actief antiwitwasbeleid neer en richten daar de functie op in. Daarenboven wordt electronische rapportage in de toekomst ook juridisch gezien mogelijk en dan zijn wij gelijk klaar om volledig profijt te trekken van de PINPOINT functionaliteit, net als bij andere ontwikkelingen in de markt die zullen volgen.'

Bruno van den Meerschaut, Hoofd van de Antiwitwascel voegt toe: 'Een technologieproduct is zo goed als de mensen die achter dat systeem staan. Het DATA4S team overtuigde ons met hun toewijding, industrie expertise en de fantastische samenwerking die we gedurende het gehele process hebben ondervonden. De medewerkers in mijn team zijn erg enthousiast. Hoewel de extreem 'fijne zeef' van het systeem initeel meer medlingen genereerde dan voorheen, is de tijd die benodigd is voor verder onderzoek verminderd dankzij de relevante analyse die geboden wordt en de mogelijkheid om automatisch rapporten te genereren.

Herman Verrelst, CEO van DATA4S stelt tenslotte; 'Wij zijn enorm verheugd dat een toonaangevende retail bank als KBC bevestigt dat we met onze antiwitwastechnologie een alomvattende oplossing kunnen bieden'.

About DATA4S
DATA4S provides end-to-end risk analysis solutions to the financial services and telecommunication industries. The PINPOINT Risk Management Solution suite enables DATA4S' international clients to quickly gain insight into their customer and business activities, through the aid of both batch and real-time transaction and account monitoring, in order to deter fraudulent and suspicious activities and minimize risks. In the financial services arena, PINPOINT addresses, amongst others, Credit card fraud, ATM/Debit card fraud, Money laundering & terrorist financing, and Internal fraud. DATA4S operates from its offices in Leuven (Belgium) and London (UK) supporting clients like KBC, New York Clearing House, Rabobank and Visa Europe.

For more information on DATA4S NV:
Conny Dorrestijn
T +32 16 387 881
M +31 651 067 201
Conny.dorrestijn@data4s.com


01 sep 04 12:03