Politie Groningen

Persberichten woensdag 1 september 2004

provincie Groningen 01-09-2004 -

Groningen: lastige mannen op de Nieuwstad
De politie hield dinsdagnacht een 29-jarige man uit Vlieland aan nadat hij weigerde om weg te gaan uit de Nieuwstad. De man had samen met een plaatsgenoot een handgemeen met een 31-jarige man uit Coevorden. Er bleek de nodige alcohol in het spel zijn geweest. De man uit Coevorden werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: slapende man in treinstel
Een 26-jarige man uit Nuis werd dinsdagnacht door de politie uit een treinstel verwijderd bij het hoofdstation waarin hij lag te slapen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens het overbrengen naar het bureau bedreigde en beledigde hij de agenten. De man is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt meerdere processen-verbaal.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Verlengde Hereweg werd dinsdagavond een algemene
verkeerscontrole gehouden waarbij zon 500 voertuigen werden gecontroleerd. Er werden onder andere 9 bonnen uitgeschreven het niet dragen van de gordel, 4 voor een te hoge snelheid en 1 voor het niet handsfree bellen. In de Oosterstraat werd dinsdagmiddag gecontroleerd op het rijden in verboden richting. Er werden 30 fietsers beboet. Op de kruising van de WA Scholtenstraat en de Bloemsingel werd dezelfde middag een roodlichtcontrole gehouden waarbij 31 fietsers en 2 snorfietsers werden bekeurd. Een 29-jarige fietsster uit Groningen gaf een valse naam op en kreeg een extra bon (95 euro) boven op de bon voor het rijden door het rode licht (25 euro).

Groningen: hennepplantage
De politie nam dinsdagmiddag een kijkje in een schuur aan de Groningerweg en trof daar een hennepplantage aan. In een afgesloten ruimte in de schuur stonden 2500 stekjes van de hennepplant. De stekjes, ventilatoren en koolstoffilter werden afgevoerd ter vernietiging. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de plantage.

Groningen: snelheidscontroles
Op de van Iddekingeweg werd dinsdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 756 gecontroleerde voertuigen reden er 28 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogste snelheid 70 km per uur. Op de Peizerweg (50 km) werden 163 voertuigen gecontroleerd. 12 overtredingen en een hoogste snelheid van 71 km per uur. De snelheid van 2718 voertuigen werd gemeten op de Beneluxweg (70 km). 102 reden te snel en de hoogste overtreder reed 110 km per uur.

Groningen: laptop uit auto geroofd
Een 49-jarige vrouw uit Kropswolde is dinsdagavond rond 19.00 uur op de Parklaan in het Zuiderpark beroofd van een laptoptas met daarin een laptop. De vrouw stond op het punt van wegrijden met haar auto toen een van beide verdachten haar om de weg vroeg. Toen de vrouw het raam opende pakte een tweede man de tas weg. De vrouw werd geraakt aan haar hoofd. De mannen renden weg over de Parklaan in de richting van de Hereweg. Een buurman zette op zijn fiets nog de achtervolging in maar de beide verdachten werden niet meer getraceerd. Signalement dader 1: negroide man, lengte 190 cm, slangelachtig postuur met een normaal gelaat en nauwelijks hoofdhaar. Hij was gekleed in een helblauwe fleece trui of sweater, helblauwe broek en gymschoenen. Dader 2: negroïde man, lengte 175 cm, normaal postuur met bol/rond gelaat met kort donker haar. Hij was gekleed in een blauw regenjack met capuchon, donkere trainingsbroek en gymschoenen. Eventuele getuigen die nog niet door de politie gehoord zijn worden verzocht te bellen via 0900 8844 (lokaal tarief).