Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 01-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Man door geweld om het leven gebracht

ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in Zeist een man aangetroffen die door een misdrijf om het leven is gekomen.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie via 1-1-2 alarmlijn een melding binnen dat er een dode man in een woning aan de Cort van der Lindenlaan zou liggen. Ter plaatse trof de politie het levenloze lichaam van een 54-jarige man uit Zeist aan. Het slachtoffer was door geweld om het leven gebracht. In de woning was een 43-jarige man uit Zeist in de woning aanwezig. Deze man werd direct aangehouden.

Aan de hand van getuigen verklaringen kon de politie rond 16.10 uur nog twee verdachten een 36 en 43-jarige man beiden uit Zeist - op de Troelstralaan aanhouden. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het 54-jarige slachtoffer.

Winkeldief aangehouden

DE BILT Bij een winkel aan de Hessenweg heeft de politie een moeder en dochter aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel hoorde omstreeks 13.10 uur het alarm van de beveiligingspoortjes afgaan en zagen dat een vrouw met kleding de winkel wilde verlaten. De 48-jarige vrouw en haar 22-jarige dochter werden door het personeel aangesproken en gevraagd om mee naar het kantoor te lopen. Hierop ging de 48-jarige vrouw door het lint en begon te schoppen en te slaan. Het personeel zag kans de vrouw en haar dochter toch in de winkel te houden tot aan de komst van de politie. Beide vrouwen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.