Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht 01-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Burengeschil

AMERSFOORT- Op dinsdagavond vond een burengeschil plaats en werd een man aangehouden. Omstreeks 11.30 uur ging een bewoner van een woning aan De Gouden Ploeg klagen bij zijn buurman over geluidsoverlast. De 28 jarige bewoner ging naar de 54-jarige bewoner en belde aan. Toen de deur openging stond de 54-jarige man voor deur met een ijzeren staaf en een bijl in zijn hand. Dit kwam op de 28-jarige bewoner bedreigend over en waarschuwde de politie. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 16.50 uur liep een 30-jarige man uit Amersfoort een winkel uit gelegen aan de Langestraat. De man liep weg zonder goederen af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De man rende vervolgens hard weg en winkelpersoneel zette de achtervolging in. Op de Hof kon hij alsnog worden aangehouden en hij werd overgedragen aan de politie.

Geschil

LEUSDEN- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden nadat een zakelijk geschil uit de hand was gelopen. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Slaperdijk. Een 35-jarige man uit Leusden had op de Slaperdijk een zakelijk conflict met een 24-jarige man uit Amersfoort. Dit liep echter uit de hand en de 35-jarige man werd geslagen door de 24-jarig man en zijn 23-jarige vriend. Ook werden twee ruiten van zijn auto kapotgeslagen en een raam van een woning. De politie werd gewaarschuwd en de twee mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit keet

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden twee dieven aangehouden. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een bouwkeet welke stond geparkeerd op de Zangvogelweg. Agenten werden gewaarschuwd en gingen ter plaatse. Twee mannen van 19 jaar oud afkomstig uit Amersfoort werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij hadden een slijptol gestolen uit de keet.

Agressieve man

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden omdat hij een agent had geslagen. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding van jongerenoverlast op de Regenboog. Ter plaatse troffen de agenten een groep jongeren aan. Na een gesprek met de agenten liepen de jongeren weg. Een 33-jarige Amersfoorter bleef vervelend tegen de agenten en wilde zelfs een agent slaan. De agent kon nog net voorkomen dat hij geraakt werd. Hij werd direct aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verdachte aangehouden

AMERSFOORT- De politie heeft op dinsdagochtend de 2e verdachte van de schietpartij op dinsdagavond 17 augustus aangehouden.

Hier werd toen meerdere keren geschoten door onbekende personen op straat. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Trompetstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen een huls aan en een inslag van een kogel in een geparkeerd staande auto. Buurtbewoners gaven aan verschillende knallen te hebben gehoord waarna er autos waren weggereden.

De politie stelde een onderzoek in en dit resulteerde al eerder in de aanhouding van een 28-jarige verdachte uit Amerfoort. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Op dinsdagochtend 31 augustus werd de tweede verdachte aangehouden, een 36-jarige man uit Hoogland. Beide mannen zitten op dit moment vast. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.