Politie Twente

Persberichten Politie Twente 1 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Automobilist geeft geen voorrang en schept bromfietser

Enschede

Een 20 jr. automobilist uit Enschede verliet dinsdagmiddag 31 augustus om ongeveer 17.30 uur een uitrit aan de Lonnekerbrugstraat in Enschede. Bij het wegrijden uit deze uitrit verleende hij geen voorrang aan een 51jr. bromfietser ook uit Enschede, die over de Lonnekerbrugstraat reed. De bromfietser werd geschept en werd met een kuitbeenbreuk en een scheenbeenbreuk door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen en later op de avond is geopereerd. (bps: 04-108265)

Auto gestolen

Ford Fiesta ontvreemdt bij de woning van eigenaresse

Enschede

Een 38 jr. eigenaresse van een grijze Ford Fiesta met het kenteken ZH-11-VF ontdekte dinsdag de 31e augustus om 07.00 uur dat haar auto was ontvreemd. De auto had zij maandagmiddag de 30e om ongeveer 15.00 uur geparkeerd op de hoek Cronjestraat - Paul Krugerstraat in Enschede, in de buurt van haar woning. (bps: 04-107992)


---- --
Persberichten Politie Twente 1 september 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Dievengilde actief

Diefstal uit vier auto's en twee woningen in dezelfde nacht

Enter

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus vonden meerdere diefstallen plaats in een wijk. Het betreft diefstal uit auto's aan de Reggestraat, Schippersstraat en Lagedijk. Vier bedrijfsauto's waren het doelwit. Daarbij zijn onder andere een plasma TV, DVD-speler, gereedschappen en een navigatiesyteem weggenomen. In drie gevallen werden de auto's opengebroken. In een geval, aan de Reggestraat, ging de diefstal uit de auto vooraf door een woninginbraak. Daarbij werden de autosleutels weggenomen en de auto mee geopend. Ook vond in diezelfde nacht een woninginbraak plaats aan de Schippersstraat, waar onder andere een digitale camera werd weggenomen. (04-107939/29/30/108197/84)

Winkeldief aangehouden

Politie houdt vrouw aan voor diefstal in vereniging; een tweede verdachte weet te ontkomen

Almelo

Op dinsdag 31 augustus werd omstreeks 11.45 uur bij de politie een diefstal gemeld bij een winkel aan het Vincent van Goghplein. Een man had in de winkel een aantal goederen weggenomen. Terwijl een vrouw hem afschermde zag hij kans deze onder zijn kleding te verstoppen. Het winkelpersoneel sprak de man hierop aan, maar hij weigerde de komst van de politie af te wachten en ging er vandoor. Hij nam daarbij een deel van de weggenomen goederen mee. De politie trof de man, ondanks zoeken, niet meer aan. Wel trof zij de vrouw, een 36-jarige Almelose nog in de winkel aan. De politie hield de vrouw aan wegens diefstal in vereniging. Zij werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tevens bleek aan het bureau dat zij nog een vonnis had openstaan en nog zeven dagen moet uitzitten. (04-108097)

Hennepkwekerij geruimd

Tijdens huiszoeking voor aanhouding stuit politie op hennepkwekerij

Almelo

Op dinsdag 31augustus stelde de politie omstreeks 9.30 uur een onderzoek in een woning in aan de M T Steynstraat. De politie wilde daar een verdachte aanhouden die niet was teruggekeerd van verlof. Deze verdachte werd niet aangetroffen. Wel ontdekte de politie in een van de slaapkamers een hennepkwekerij. In totaal 66 planten en apparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf zal daarvan aangifte doen. De bewoner, een 47-jarige man is aangehouden en kon na verhoor weer naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-107943)

Verkeerstoezicht

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Rijssen

Op dinsdag 31 augustus hield de politie toezicht op de verkeersveiligheid en controleerde daarvoor tussen 16.05 en 17.30 uur op de Elsenerveldweg. Er geldt daar een geslotenverklaring. In genoemde tijd zijn in totaal 24 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van de geslotenverklaring. (04-108275)


---- --