Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 1 september 2004

* ARBEIDSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Dinsdagavond overleed in het Erasmus Medisch Centrum een 46-jarige man uit de Harskamp aan de gevolgen van een arbeidsongeval dinsdagmiddag bij een bedrijf op de Welplaatweg. Het slachtoffer stond dinsdagmiddag rond drie uur, samen met een 53-jarige collega uit Barneveld, op een schaarlift en was bezig een dakspant te plaatsen, dat echter de lift raakte en deze omver duwde.
De beide mannen, die vastzaten aan veiligheidsgordels, wilden uit de liftbak springen, maar werden meegetrokken door de vallende schaarlift, maakten een val van vier meter en kwamen op een betonnen vloer terecht. De 46-jarige man werd met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, waar hij enkele uren later aan zijn verwondingen overleed. Het andere slachtoffer werd niet levensbedreigend gewond naar het MCRZ-Zuiderziekenhuis vervoerd.
Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek ingesteld.


* BROMFIETSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten De Noordhoek en Rotterdam-West hielden dinsdagmiddag bromfietscontroles op de Abraham Kuyperlaan, Molenwaterweg en Mathenesserweg. In totaal werden op de drie locaties 43 bromfietsen en -scooters gecontroleerd, waarbij 28 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen bromfietscertificaat, geen helm op en geen verzekering.


* PANDENACTIE OUD-MATHENESSE
ROTTERDAM - Het preventieteam van de Deelgemeente Delfshaven, bestaande uit politiepersoneel van het district Rotterdam-West en medewerkers van Bouwen Woningtoezicht, Sociale Dienst, Sociale Recherche, Eneco en Deelgemeente, hield dinsdagmiddag en -avond een pandenactie in de wijk Oud-Mathenesse. In totaal werden zestien woningen, waar meldingen over drugsoverlast, overbewoning, onderverhuur, illegalen en hennepkwekerijen waren binnengekomen bij de buurtagent en het Meldpunt Drugsoverlast, bezocht. In drie woningen werden in totaal twaalf illegaal in ons land verblijvende Bulgaren aangetroffen, aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. In twaalf van de zestien woningen werd onderverhuur en overbewoning geconstateerd. De betreffende woningeigenaren zullen worden aangepakt. In twee woningen werden hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In een woning in de Galjootstraat werden 310 hennepplanten en in een woning in de Schaepmanstraat 376 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later vernietigd.


* RAMKRAAK VIDEOTHEEK
RHOON - Dinsdagochtend deed de 23-jarige eigenaar van een videotheek aan het Strawinskiplein aangifte van een ramkraak. Onbekenden waren de afgelopen nacht met vermoedelijk een auto tegen de pui van het pand aangereden, waardoor schade ontstond aan de pui en de voordeur. Nadat men naar binnen was gegaan, werd het pand doorzocht waarna men met de kluis van de videotheek er vandoor ging.


* JONGEN GEWOND NA BEROVING
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks kwart voor twaalf raakte een zeventienjarige jongen uit Rotterdam gewond na een beroving op de Mijnsherenlaan. Het slachtoffer werd van achteren door vier mannen benaderd en kreeg plotseling een harde klap tegen zijn hoofd. De Rotterdammer viel op de grond, waarna zijn belagers hem schopten en sloegen. Met de telefoon en bankpasjes van de zeventienjarige jongen gingen de daders er vandoor.
De Rotterdammer werd met een hoofdwond overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis.


* INBRAKEN IN TWEE KERKEN
SOMMELSDIJK/HEENVLIET - Dinsdag werd aangifte gedaan van inbraken in kerken op de Koningin Julianaweg in Sommelsdijk en op de Kerkweg in Heenvliet. Uit de kerk in Sommelsdijk werden uit de kapel diverse collectebakjes en -bussen weggenomen, terwijl uit de kerk in Heenvliet diverse waardevolle kerkvoorwerpen werden ontvreemd.


* MAN GEWOND BIJ OVERLOPEN OVERVALLER
ROTTERDAM - Dinsdagavond raakte een 43-jarige Rotterdammer gewond aan armen en handen, toen hij een nog onbekende man in zijn tuin aan de Saxenoord overliep. Op het moment dat de man betrapt werd bedreigde en verwondde hij de eigenaar van de woning met een handzaag en sommeerde hem om de woning in te gaan. Tijdens de worsteling die ontstond slaagde het slachtoffer erin de schuifpui te sluiten en zo de overvaller buiten te sluiten. De echtgenote van het slachtoffer activeerde vervolgens het overvalalarm van de woning, waarna politiepersoneel naar de woning kwam. De overvaller ging er vervolgens via de tuin weer vandoor. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Door de Technische Recherche werd een nader sporenonderzoek ingesteld.


* JONGEN VAN BROMSCOOTER BEROOFD
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond half tien werd vlakbij het metrostation Hoogvliet op de Langs de Baan een zestienjarige jongen uit Rotterdam, die daar met enkele vrienden stond, door vier mannen, die op twee bromscooters kwamen aanrijden, plotseling met een vuurwapen op zijn helm geslagen en van zijn bromscooter beroofd. Tevens raakte hij zijn portemonnee, met onder andere een bankpasje, bromfietscertificaat en verzekeringspapieren kwijt, die onder de buddyseat van zijn bromscooter lag, kwijt.