Gemeente Zwolle

Park Hogenkamp gerenoveerd

Op woensdag 1 september openen de wethouders Gerard van Dooremolen en Peter Pot om 14.30 uur het gerenoveerde Park Hogenkamp. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats bij de skatebaan aan de Ruusbroecstraat.

In het kader van het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) zijn de wijkbewoners van Dieze Oost, TRAVERS en de gemeente Zwolle vorig jaar september gestart met de herinrichting van het park. Het park had weinig uitstraling en kende donkere plekken, waardoor bezoekers zich er niet veilig voelden. Dat is nu veranderd.

Nieuwe 'look'
In overleg met de bewoners en jongeren van Dieze Oost, de Gehandicaptenraad en TRAVERS heeft de gemeente een tekening voor Park Hogenkamp gemaakt. Het park is nu toegankelijker gemaakt voor bezoekers. De donkere plekken zijn verdwenen en daardoor oogt het park opener. Er zijn speeltoestellen geplaatst, er is een trapveldje aangelegd en het park is voorzien van een skatebaan, een pannakooi en volleybalpalen. Tenslotte is er een gezellige barbecueplek ingericht. Park Hogenkamp is weer de groene verbinding tussen Dieze West en Dieze Oost en bovendien een veilige plek in de wijk waar iedereen zich thuisvoelt.

OBAZ
Het project Onze Buurt Aan Zet heeft een financiële bijdrage geleverd aan de herinrichting van Park Hogenkamp. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.


---