CDA

CDA
27-08-04


1 september:

Persbriefing over najaarsactiviteiten CDA

CDA-voorzitter Marja van Bijsterveldt geeft woensdag 1 september a.s. in het CDA-huis aan de dr. Kuyperstraat 5 een persbriefing over de najaarsactiviteiten van het CDA. Tijdens deze briefing presenteert zij ook de discussienotitie Investeren in duurzame ontwikkeling die 1 september verschijnt. De persbriefing begint om 14.00 uur.

Deze discussie is een direct gevolg van de uitkomsten van de ledenraadpleging over de politieke agenda van de toekomst die het CDA in de vorm van Fonteinavonden die het CDA najaar 2003 hield. De leden zetten het onderwerp rentmeesterschap, milieu en energie daarbij op de eerste plaats en gaven tevens aan dit onderwerp te willen verbreden tot duurzame ontwikkeling.
Een commissie onder leiding van partijvoorzitter Van Bijsterveldt is verantwoordelijk voor de discussienotitie die naar alle leden wordt gezonden.

De discussienotitie is woensdag 1 september vanaf 10.00 uur af te halen bij het CDA-huis en bij de Afdeling Voorlichting van de Tweede Kamerfractie. Op de tekst rust een embargo tot woensdag 1 september 14.00 uur.

Het officiële startschot van de discussie wordt gegeven op de startmanifestatie die zaterdag 4 september a.s. in de Galgenwaard in Utrecht plaatsvindt. Aan deze manifestatie nemen de bewindspersonen Van Geel (Milieu), Peijs (Verkeer en Waterstaat), Van Gennip (Economische Zaken) en Veerman (Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit) deel.
Zie verder het bijgaande persbericht.

Daarnaast organiseert het CDA dit najaar tal van bijeenkomsten over andere actuele onderwerpen zoals onder meer de toetreding van Turkije tot de EU, de relatie tussen religie en politiek, en waarden en normen.