PERSBERICHT - 2004-08-27

Expositie Stoelen in Stijl tot 7 november in Madurodam

In de overdekte expositiehal van Madurodam wordt van 1 september tot en met 7 november de expositie "Stoelen in Stijl" gehouden. De tentoonstelling wordt dinsdag 31 augustus officieel geopend door Michel Troost, directeur van Vitra Nederland, en Jeroen Grasveld, burgemeester van Madurodam. Madurodam presenteert de expositie

Stoelen in Stijl is open voor het publiek van 1 september tot en met 7 november. In de overdekte expositiehal van Madurodam zijn honderd beroemde stoelen te zien, ontworpen door grote architecten en ontwerpers zoals Mies van der Rohe, Eames, Panton en Starck.

Deze stoelen, in schaal 1:6, vertegenwoordigen diverse stromingen uit de historie van het stoelontwerp van voor 1900 tot heden, onderverdeeld in 9 groepen. Van de Roodblauwe Stoel van Rietveld worden drie versies getoond: een miniatuurmodel, één van het originele formaat en één die 2,3 keer zo groot is. Voor de kinderen is er een prijsvraag: ontwerp je eigen stoel of teken één van de miniaturen zo goed mogelijk na.

De expositie is samengesteld door het Vitra Design Museum in Weil am Rhein, Duitsland, één van de belangrijkste designmusea ter wereld. Madurodam haalt deze unieke verzameling miniaturen naar ons land in samenwerking met Vitra (Nederland) BV.

Madurodam is gedurende de expositieperiode dagelijks open van 09.00 tot 18.00 uur. De kassas sluiten één uur eerder. Voor de expositie wordt geen toeslag gerekend.
Entreeprijzen: volwassenen 12,00; 65+ 11,-; kinderen 0-2 jaar gratis, 3-11 jaar 8,75.