Gemeente Lisse

17-08-2004 Tijdelijke gebruiksvergunning voor evenementen

Vanaf 1 september verandert er het een en ander in de vergunningverlening voor evenementen. Als er meer dan 50 personen verwacht worden, dan is er naast de gewone vergunning op basis van de APV ook een tijdelijke gebruiksvergunning nodig.

Dat is verplicht op grond van de Bouwverordening en de Brandbeveiligingsverordening. Deze nieuwe gang van zaken geldt zowel voor evenementen buiten als evenementen binnen en is noodzakelijk om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

Ook als het evenement plaatsvindt in een gebouw dat al een gebruiksvergunning heeft, bent u verplicht een tijdelijke gebruiksvergunning aan te vragen! In de gebruiksvergunning die op het betreffende pand rust, is namelijk geen rekening gehouden met evenementen omdat deze hooguit enkele malen per jaar plaatsvinden. Ook omdat de inrichting van het pand tijdens een evenement meestal anders is dan gewoonlijk, is het noodzakelijk een aparte tijdelijke gebruiksvergunning af te geven.

Procedure vanaf 1 september
Het is de bedoeling dat u beide vergunningen minimaal zes weken voor het evenement plaatsvindt, aanvraagt. Zowel voor de aanvraag van de evenementenvergunning als de tijdelijke gebruiksvergunning hebben wij een speciaal formulier. U vindt ze op onze website maar u kunt ze uiteraard ook telefonisch aanvragen via telefoonnummer (0252) 433 163 of 433 249.

evenementenvergunning
meer informatie: evenementenvergunning
formulier: Evenementvergunning aanvraag

gebruiksvergunning
meer info: gebruiksvergunning i.v.m. brandveiligheid formulier: gebruiksvergunning aanvraag

evenement aanmelden op website
formulier: Evenement op website aanmelden