BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 17 augustus 2004

BNN HOUDT VAN DE BETUWE

Vanaf woensdag 1 september zendt BNN het nieuwe programma I Love the Betuwe uit. Dit achtdelige satirische programma met Filemon Wesseling wil aan Nederland (en de rest van de wereld) duidelijk maken waarom het leven op de Betuwe zo heerlijk is. Dit gebeurt aan de hand van reportages die gemaakt zijn binnen en buiten de Betuwe en Filemon schuwt daarbij niet het gebruik van bekende Nederlanders.

In de hype rondom de lifestyle Urban wordt het platteland in het algemeen, en de Betuwe in het bijzonder, nog wel eens vergeten. Ten onrechte, zo wordt in dit programma duidelijk. Om aan te tonen dat je je niet hoeft te vervelen in de Betuwe gaan bekende Betuwnaren met presentator Filemon Wesseling typische activiteiten uit de Betuwe ondernemen. Zo gaat Sonja Silva typische Betuwse gerechten koken en gaat Georgina Verbaan kersen plukken. Ook probeert hij het imago van de Betuwe te verbeteren door de Betuwe te 'verhippen'. Hij onderzoekt de mogelijkheden om een strandtent te openen en misschien wordt het eens tijd om een pornofilm in de Betuwe op te nemen. Dit heeft tenslotte ook Tirol op de kaart gezet.

Daarnaast gaat Filemon in op de verschillen tussen de Betuwe en de rest van de wereld. Waarin verschilt bijvoorbeeld een groenteboer uit de Betuwe met een groenteboer uit Amsterdam? In zijn strijd om de Betuwe te promoten bij het Nederlandse volk heeft hij nog een troef achter de hand. Niemand minder dan Ellen Brusse verleent in haar oude rol van omroepster haar medewerking aan het programma.

I Love the Betuwe is tot en met 17 november van 23.15 uur tot 23.35 uur te zien bij BNN op Nederland 2.

Meer informatie: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl

---- --