Politie Drenthe

Zondag

assen 22-08-2004

Mannen aangehouden wegens verzet en belediging

HOOGEVEEN - Een 25-jarige man uit Hollandscheveld is in de nacht van zaterdag op zondag bij een café aan de Markt aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel van de politie. De verdachte was uit de kroeg gezet, maar bleef zich buiten lastig gedragen. Agenten hebben de man, die onder invloed verkeerde, meerdere malen gevraagd te vertrekken. Toen de verdachte daar geen gehoor aan gaf is hij meegenomen naar het bureau en ingesloten. De man is met een boete van 110,- naar huis gestuurd. Op het moment dat de verdachte uit Hollandscheveld werd aangehouden, werd één van de agenten uitgescholden en beledigd door een 27-jarige man uit Hoogeveen. De man stak onder meer zijn middelvinger op. Hij is eveneens aangehouden. Later die nacht is hij met een dagvaarding heengezonden.

Proces-verbaal wegens fietsen zonder licht en opgeven valse naam PATERSWOLDE - Tegen een 25-jarige man uit Eelde is in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal opgemaakt wegens het fietsen zonder verlichting en het opgeven van een valse naam. De verdachte werd op de Hoofdweg staande gehouden omdat hij zijn fietsverlichting niet aan had. Daar kreeg hij een proces-verbaal voor. Toen de man echter gevraagd werd zijn naam te geven, gaf hij een valse naam op. Ook daar kreeg een verbaal voor.

Aanhouding wegens belediging
HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Stationsstraat wegens belediging. De verdachte stak beide middelvingers op naar passerende agenten. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Lichte verwondingen door verkeersongeval
HOOGEVEEN - Een 72-jarige vrouw uit Hoogeveen is zaterdagmiddag met enkele kneuzingen naar het Bethesada ziekenhuis vervoerd. De vrouw fietste op de Stationsstraat en wilde links de Crerarstraat inrijden. Zij nam daarbij de binnenbocht. Op dat moment kwam een 44-jarige man uit Eschdorf met zijn auto uit tegengestelde richting. Vermoedelijk is de fietser geschrokken van de auto en gevallen. Bij de val botsteze tegen de motorkap van de auto. Onder begeleiding van haar man is de vrouw naar het ziekenhuis vervoerd. Hun fietsen zijn door de politie naar huis gebracht.

Politie houdt alcomobilist aan
EMMEN - Agenten hebben zaterdagavond een 59-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De verdachte reed op de Rondweg en werd voor controle staande gehouden. De man werd gevraagd te blazen. Op het politiebureau blies hij 360 ugl. (ongeveer 0.85 promille). De bestuurder kreeg een rijverbod en werd met een boete naar huis gestuurd.

Bromfietser aangehouden
EMMEN - Agenten hebben zaterdagavond een 22-jarige bromfietser aangehouden aan de Boslaan. Hij bleek niet te bezitten over een bromfietscertificaat. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. De bromfiets werd meegenomen naar het politiebureau. Op de rollerbank bleek dat de bromfiets een te hoge constructie snelheid heeft. Ook daarvoor werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

EMMEN - In een woning aan de Gierzwaluw is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Uit de woning zijn sieraden ontvreemd, hiervan wordt aangifte gedaan door de eigenaar. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal uit bedrijf
NIEUW AMSTERDAM - In een bedrijf aan de Dikkewijk WZ is tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen ingebroken. Door een raam te forceren is men binnengekomen. De daders hebben computerkasten, beeldschermen en bier meegenomen. Namens het bedrijf wordt aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Verkleumde vrouw leent jas, maar rolt portemonnee ASSEN - Een 21-jarige vrouw uit Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Oude Molenstraat op verdenking van zakkenrollen. Even daarvoor had de vrouw een 27-jarige man uit Assen aangesproken. Ze had tegen de man gezegd dat ze het koud had. Daarop had hij zijn jas om haar schouder gedaan. Op een bepaald moment zijn zij uit elkaar gegaan en kwam de man tot ontdekking dat zijn portemonnee was gestolen. Tijdens het fouilleren van de vrouw vonden agenten de portemonnee van de man uit Assen. De man doet aangifte van diefstal. De vrouw kan een boete tegemoet zien.

Politie zoekt getuigen diefstal aanhangwagen
MEPPEL - De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over een diefstal van een aanhangwagen. De diefstal vond vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur plaats aan de van der Duyn van Maasdamstraat. De eigenaar had net de zandlading van zijn aanhangwagen geschept en had de kar ongeveer vijf minuten onbeheerd achtergelaten. De wagen stond achter zijn woning en zat gekoppeld aan zijn auto. De aanhangwagen heeft een bakafmeting van ca. 100 x 200 cm, houtkleurige multiplex betimmering, mosgroen frame, gedeukte lichtbalk achterzijde en gegalvaniseerde spatborden. De waarde is ongeveer 600,-. De eigenaar deed aangifte. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.

Dekzeil opengesneden
RUINERWOLD - Tussen vrijdagavond 22.00 uur en zaterdagmorgen 4.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Hoge Akkers. Op het terrein is van meerdere trailers het dekzeil opengesneden, vermoedelijk om te kijken wat voor spullen in de trailers lagen. Er lijkt niets ontvreemd te zijn. De schade bedraagt ongeveer 500,-. De eigenaar doet aangifte van vernieling.

Proces-verbaal wegens baldadigheid
MEPPEL - De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding binnen van vernieling. Twee jongens zouden op de Groenmarkt fietsen omver trappen. Ter plaatse troffen agenten de beide jongemannen aan. Zij werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De beide verdachten, een 23 jarige jongen uit Meppel en een 21-jarige jongen uit Delfzijl, kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid. De fietsen hebben geen schade opgelopen.

Gevluchte verdachte aangehouden wegens verzet en mishandeling agent

MEPPEL - Tijdens een controle heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Meppel aangehouden. De man reed in een personenauto op een parkeerplaats aan de Kromme Elleboog. Agenten vroegen de man te blazen. Toen bleek dat de man vermoedelijk te veel had gedronken, werd de man aangehouden. Na deze mededeling bood de verdachte hevig verzet. Op een bepaald moment rukte de man zich los, sloeg een agent in zijn gezicht en zette het op een lopen. Het signalement van de verdachte werd doorgegeven, waarop door meerdere agenten een zoekactie werd gestart. De verdachte werd uiteindelijk gesignaleerd bij de spoorbaan nabij de Burgemeester Makaaystraat. Toen hij in de sloot sprong en naar de overkant zwom, is een politieagent hem achterna gesprongen. Aan de overkant is de verdachte overmeesterd. De man is meegenomen en ingesloten voor verhoor.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.