ZANDHAP
Nominaties StrandTentTopTien bekend
Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek bepalen wat dit jaar dè
strandtent van Nederland is. Via internet kan iedereen zijn stem
uitbrengen op één van de tien genomineerden voor de StrandTentTopTien
2004. Uit de honderden strandpaviljoens die Nederland rijk is, heeft
een jury er tien geselecteerd. De strandtenten liggen verspreid over
heel Nederland, van Zeeland tot Texel. Uiteindelijk beslist het
publiek welke horecagelegenheid dè strandtent van Nederland wordt.
Iedereen kan zijn stem uitbrengen op ilProsecco.nl of ZANDhap.nl. Dit
kan tot en met 31 augustus.
De jury, die bestond uit ervaren culinaire recensenten en
ervaringsdeskundigen, heeft gelet op tal van zaken. De strandtenten
zijn onder meer getoetst op: originaliteit, de ligging, de aankleding,
de muziek en de kwaliteit van het eten en drinken. Het is uiteindelijk
de combinatie van al deze factoren die de sfeer bepaalt.
De tien geselecteerde strandtenten zijn: Wij (Scheveningen), Aloha
(Wijk aan zee), Zuiderduin (Westkapelle), Panta Rhei (Vlissingen),
Strand aan de Maas (Rotterdam), Zeezicht (IJmuiden), Beach-in (Texel),
Elzenduin Beach (Ter Heijde), Sol (Scheveningen)en Woodstock69
(Bloemendaal).
Over het algemeen is de jury van mening dat de kwaliteit van de
zomerhoreca, in vergelijking met een aantal jaren geleden, sterk is
verbeterd. De strandtenthouders spelen steeds beter in op een
veeleisender geworden strandgast. Zij schakelen steeds vaker een goede
kok in, doen hun best om iets originelers op de kaart te zetten dan de
standaard saté-schotel en serveren betere wijnen.
Strandtenten ontdekken dat zij met net iets meer moeite de 'oudere
jongere' kunnen aanspreken, die meer gericht is op luxe en kwaliteit
en het strand vaak links liet liggen. De kwaliteitsverbetering aan de
kust blijkt ook uit het feit dat steeds meer restaurantgidsen
strandtenten opnemen. Deze werden een paar jaar geleden nog
genegeerd.
De StrandTentTopTien 2004 wordt georganiseerd in samenwerking met
ZANDhap. In 2003 deed ZANDhap een saté-onderzoek onder 90 Haagse
strandtenten. Deze zomer onderzoekt ZANDhap ook de kwaliteit van een
Ontbijt aan Zee.
De StrandTentTopTien wordt mede mogelijk gemaakt door il Prosecco en
Vinites.