Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 2 augustus 2004

Diefstal auto

Auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Haaksbergerstraat

Enschede

Een 47 jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van haar auto. De auto, een groene Ford Escort voorzien van het kenteken JG-NR-68 stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Haaksbergerstraat te Enschede. De auto is gestolen tussen vrijdagmiddag 30 juli en zondagochtend 1 augustus. (bps: 04-095195)

Jongen werd mishandeld.

Twee jongens zijn hiervoor aangehouden

Enschede

Op zondag 1 augustus '04 omstreeks 20.12 uur kwam er een melding bij de Politie Twente van een mishandeling. In een woning aan de Valeriaanlaan werden de agenten aangesproken door een 18 jarige jongen. Hij verklaarde door een onbekende jongen te zijn mishandeld op het schoolplein aan de Esmarkerlaan in Enschede. De jongen is voor medische hulp naar het ziekenhuis gebracht. Uit diverse getuigenverklaringen bleek dat een 15 jarige jongen uit Enschede verdacht werd van de gepleegde mishandeling. Een 16 jarige jongen uit Enschede was ook betrokken maar had niet geslagen en geschopt. De beide jongens zijn later aangehouden en opgesloten in het politiebureau. De 15 jarige jongen is eerder m.b.t. geweld in aanraking geweest met de politie. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-095286)

Jongen randt vrouw aan

Hij werd even later op aanwijzing van de vrouw aangehouden

Enschede

Op zondag 1 augustus '04 omstreeks 16.18 uur liep een 22 jarige vrouw uit Enschede over het Stationsplein. Toen zij langs een groep jongeren, bestaande uit ongeveer 12 personen, liep werd zij beledigd door één jongen. Dezelfde jongen pakte haar plotseling beet en trok haar een steegje in waar hij haar onzedelijk betastte. De vrouw heeft meteen de politie gebeld. Op haar aanwijzing werd de jongen, 15 jaar uit Almelo, aangehouden. Hij werd na verhoor bij zijn ouders afgeleverd. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-095241)

Dodelijke aanrijding

Betrof een eenzijdig ongeval, toedracht wordt door de Politie Twente onderzocht.

De Lutte

Op maandag 2 augustus 2004 omstreeks 5.52 uur kwam er een melding van een ernstige aanrijding op de A1 in De Lutte. De gealarmeerde agenten troffen twee Poolse mannen aan bij hun auto die in de berm was beland. Eén man, waarschijnlijk de bestuurder, van 24 jaar oud was ter plaatse overleden. De andere man, 37 jaar, werd zwaargewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verklaarde tijdens het ongeval geslapen te hebben. De toedracht van de aanrijding wordt momenteel onderzocht. Waarschijnlijk heeft vermoeidheid een rol gespeeld. De auto heeft de vangrail geraakt en is uiteindelijk na meerdere keren tollen door de dennen in de berm op de kop tot stilstand beland. De rijbaan, van Duitsland naar Oldenzaal, is niet afgesloten geweest voor het verkeer. (bps: 04-095386)

Dronken vrouw twee keer aangehouden

Eerst werd ze aangehouden voor rijden onder invloed daarna beledigde ze een agent.

Hengelo

Op maandag 2 augustus 2004 omstreeks 1.04 uur werden agenten gestuurd naar de Piet Muyselaarsstraat in Hengelo. Daar zou iemand de hele tijd aan het claxonneren zijn. Agenten troffen een 45 jarige vrouw uit Hengelo achter het stuur van haar auto aan. De verlichting van de auto brandde en de motor liep. Toen de vrouw uit de auto stapte viel ze bijna om. De vrouw verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. Zij verklaarde dat zij boos was op de buren omdat deze hun auto op haar plek hadden geparkeerd. De vrouw werd aangehouden voor rijden onder invloed en overgebracht naar het bureau. Omdat zij niet meewerkte en zich verzette werd de vrouw geboeid. Op het politiebureau blies de vrouw een uitslag van 1,7 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De vrouw bekende onder invloed te hebben gereden. Toen de vrouw weer in vrijheid was gesteld en naar huis zou worden gebracht werd zij opnieuw vervelend richting de agenten. Zij beledigde hen. Daarop werd zij opnieuw aangehouden terzake belediging en opgesloten. (bps: 04-095350)

Man in comateuze toestand geraakt na onenigheid.

Politie Twente onderzoekt de toedracht van de vechtpartij

Borne

De Politie Twente kreeg op maandag 2 augustus 2004 omstreeks 2.01 uur en melding dat er gevochten zou worden in een woning in Borne. De agenten troffen een gewonde 30 jarig man liggend op het toegangspad aan. Hij was niet meer aanspreekbaar. In de woning troffen zij zijn 33 jarige vriendin aan. Ook zij was gewond en over haar toeren. De man en vrouw zijn beiden per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Een 22 jarige man uit Borne werd later aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van de 30 jarige man. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer tussen de 30 jarige man en zijn 33 jarige vriendin. Zij hadden voor de komst van de 22 jarige man met elkaar gevochten. Alle betrokkenen verkeerden onder invloed van alcohol. De 30 jarige man is in comateuze toestand opgenomen in het ziekenhuis. De 33 jarige vriendin kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De Politie Twente stelt een onderzoek in (bps: 04-095359)

Skater aangereden, bestuurder rijdt door

De jongen deed aangifte van doorrijding c.q. poging tot doodslag

Almelo

Op zondag 1 augustus '04 omstreeks 13.00 uur werd een 16 jarige jongen uit Almelo aangereden op de Klara Zetkinstraat in Almelo. De jongen was aan het skaten met zijn skateboard toen een auto tegen de richting in hem schepte. De bestuurder is doorgereden. De auto was van het merk Volkswagen Golf III en donkerblauw van kleur. De jongen had door dit ongeval diverse schaafwonden op zijn lichaam en gezicht. Door de val raakte zijn horloge en broek stuk. De Politie Twente is opzoek naar getuigen en stelt een onderzoek in. (Bps: 04-095207)

Rijden onder invloed

Bestuurder blies 1,6 promille.

Almelo

Een 48 jarige automobilist werd op zondag 1 augustus '04 omstreeks 22.31 uur op de Maardijk in Almelo gecontroleerd. Bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies de man een uitslag van 1,6 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-095311)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --