Ingezonden persbericht


NEDERLANDS DUITSE BUSINESSACADEMIE

Zomeracademie
Succesvol zakendoen in Duitsland

Geachte dames en heren,

Hiermee willen wij u attenderen op de zomeracademie van de Nederlands Duitse Businessacademie. De 3 dagen omvattende zomeracademie is een intensieve cursus m.b.t. het zakendoen in Duitsland. In de interactieve sessies komen de belangrijkste onderwerpen aan bod die u moet beheersen als op u op de Duitse markt zaken wilt doen.

Na afloop van de cursus bent u in staat om juridisch en fiscaal onderlegd succesvol zaken te doen in Duitsland. Ook heeft u kijk op de zakelijke cultuurverschillen.

Het drie dagen durende cursusprogramma gelieve onderstaand aan te treffen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot ondergetekende, telefonisch bereikbaar op 0049 - 2821 - 77570 en/of per e-mail op businessacademie@nedex.de .

Met vriendelijke groeten

Nederlands Duitse Businessacademie
Miriam Cornelissen

Cursusprogramma
Dag 1: 02-08-2004, 12.30 - 17.00 uur

* Hoe anders zijn Duitsers?

* De economische ontwikkeling van Duitsland Aansluitend deelname aan de Jour Fix van de Nederlandse-Duitse Businessclub Kleve. Kennismaking met grensoverschrijdende ondernemers.

Dag 2: 03-08-2004, 09.30 - 17.00 uur

* Export vanuit Nederland of eigen vestiging in Duitsland
* Handelsagenten, vertegenwoordigers, importeurs, dealers, franchisesysteem?
* Het sluiten van overeenkomsten en algemene voorwaarden Lunch

* Oprichting van een bedrijf in Duitsland. Mogelijke rechtsvormen en stappenplan oprichting van een Duitse GmbH.
* Personeel in Duitsland: Duits arbeidsrecht, "Nederlandse" werknemers op een Duitse loonlijst. Aansluitend borrel en diner in restaurant "Het Poortje".

Dag 3: 04-08-2004, 09.30 - 14.00 uur

* Fiscaliteiten in Duitsland

* Vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting, "Gewerbesteuer", uitkering van winsten naar Nederland Aansluitend lunch in restaurant "Het Poortje" en afsluiting van de zomeracademie.

Overnachting
De cursus wordt aangeboden incl. 2 overnachtingen in `Hotel Cleef´.

Doelgroep
Dit seminar is geschikt voor alle Nederlandse bedrijven die zaken willen gaan doen met Duitsland. Het geeft een goed overzicht over de belangrijkste aandachtspunten.

Docenten/Sprekers
Peter W. Strick, Rechtsanwalt, directeur Anwaltskanzlei Strick Gisela Surmann, Fachanwältin Arbeitsrecht Anwaltskanzlei Strick Ulrich P. Meyer, Steuerfachwirt Anwaltskanzlei Strick

Kosten
¤ 1.575,- per persoon, exclusief Duitse MwSt.