Ingezonden persbericht

Managers interactief opleiden met de Harvard-methode

UTRECHT, 20040826 -- Een recente overeenkomst tussen The Courseware Company en Harvard Business School Publishing (HBSP) maakt de web based trainingen van HBSP beschikbaar in de Benelux voor bedrijven en instellingen.


Het HBSP e-learningprogramma voor managementtrainingen wordt algemeen erkend als toonaangevend voor wat betreft inhoud en interactiviteit. Toepassing van probleemgestuurd leren, rollenspelen en dynamische cases zorgt voor een uitdagende leeromgeving die al veel prijzen heeft gewonnen. Bij Shell en Unilever is het HBSP curriculum een belangrijk deel van het Management Development programma.

"In Harvard Business School Publishing (HBSP) hebben we een ideale partner gevonden," zegt Coen Flach, directeur van The Courseware Company. In de HBSP programma's zijn de meest recente inzichten uit onderzoek verwerkt tot uitdagende en interactieve trainingen. Dit is van groot belang voor Management Development programma's en MBA-opleidingen in Nederland die het leren flexibeler willen maken. Het is fantastisch dat dat nu kan met materiaal van wereldklasse."

Coen Flach vervolgt: "Binnen veel bedrijven komen werknemers door promotie of reorganisatie in een (andere) leidinggevende positie. Binnen korte tijd moeten zij een groot aantal managementvaardigheden onder de knie krijgen. Geen enkele manager is tegenwoordig succesvol zonder kundig te zijn in heel veel vaardigheden. De HBSP programma's helpen managers in het verkrijgen van deze vaardigheden en zich te ontwikkelen in de toekomst. Per manager komen precies die competenties aan bod die voor hem of haar belangrijk zijn."

De managementprogramma's

De onderstaande Engelstalige programma's kan The Courseware Company per direct leveren. In het najaar wordt gestart met de vertaling van een aantal cursussen naar het Nederlands.
 * Harvard ManageMentor® PLUS
Een productlijn bestaande uit 37 korte trainingen voor het midden en hoger bedrijfskader. Ook heel geschikt als 'opfrisser' voor wie al eens een training heeft gevolgd. Elke training behandelt één bepaalde vaardigheid en levert direct bruikbare  tips en technieken voor druk bezette managers. 
* The Essential Leader
13 diepgaande trainingen verbeteren vaardigheden op het gebied van leiderschap en management; geschikt voor het hoger bedrijfskader. Inclusief meervoudige scenario's waarin de cursist wordt geconfronteerd met de resultaten van elk van zijn of haar beslissingen. 
* Case in Point
Online scenario's bereiden leiders voor op diverse managementuitdagingen. Case in Point bestaat uit een reeks interactieve praktijkoefeningen voor zowel zelfstudie als voor toepassing in "blended learning" projecten; met hele teams of bedrijfsonderdelen.

Over The Courseware Company

The Courseware Company verzorgt complete leeroplossingen in de vorm van advies, producten en diensten. Al meer dan zeven jaar actief in e-learning en uitgegroeid tot één van de meest complete aanbieders in de Benelux. Learning Management Systems, auteurtools en lesmodules vormen de belangrijkste productreeksen.
Meer informatie op www.courseware.nl of via info@courseware.nl.




Ingezonden persbericht