Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

1 Augustus: DoDare Festival

20 July 2004 - Het eerste Festival of Speed van dit jaar gemist? Jammer, er was zoveel te genieten. Maar u krijgt nog een kans, uw laatste van dit jaar! Op zondag 1 augustus 2004 wordt namelijk op Circuit Park Zandvoort het tweede Festival of Speed van 2004 gehouden. Streetlegal auto's en motoren nemen het op het Zandvoortse asfalt tegen elkaar op over de traditionele dragrace-afstand van 1/4 mijl. Maar er is veel meer! De enorme verscheidenheid aan activiteiten maken het Festival of Speed tot een dagvullend kijk- en doe-programma boordevol snelheid, spanning, stunts en exclusieve auto's.

"Het beste evenement uit de driejarige historie van het Festival", was de algemeen gehoorde kreet na afloop van het op Hemelvaartsdag gehouden Festival of Speed. De organiserende Stichting DoDare is echter niet op haar lauweren gaan rusten. In tegendeel! De uitdaging is aangegaan om met het Festival of Speed van 1 augustus de editie van Hemelvaartsdag in alle opzichten te overtreffen.

Het hoofdprogramma van het Festival of Speed wordt uiteraard weer gevormd door de dragraces met streetlegal auto's en motoren. De wedstrijd op Circuit Park Zandvoort telt mee voor de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands Kampioenschap streetlegal dragracen. De snelste streetlegal auto's van Nederland zullen dan ook aan de start verschijnen. De eerste wedstrijd op Zandvoort gaf een ongemeen spannende strijd te zien waarbij uiterst snelle tijden op de klokken werden gezet. Pas in de laatste meters viel toen de beslissing. En denk erom, hoe wild de bolides er ook uitzien en hoeveel PK's ze ook hebben, ze zijn streetlegal! Deelnemers let op! Er zijn slechts 150 startplaatsen te vergeven en vol is vol! Wees er dus snel bij. Aanmelden kan via de internetsite www.dodare.nl.

Het Festival of Speed heeft zich in korte tijd ontpopt tot een waar feest voor de autoliefhebber. Er is van alles te zien en minstens zo belangrijk, te doen! Demonstraties van echte dragracers, sensationele stunts, een spectaculaire drift-challenge en als letterlijke 'klapper' de burn out-competitie. Rook alleen is niet voldoende, het exploderen van de band is pas het teken om te stoppen! Voor een adembenemend stuntprogramma zorgen de Daring Dantes. Dit stel waaghalzen haalt met auto's capriolen uit waar een normaal mens niet eens over nadenkt! U zult zich afvragen waarom een auto eigenlijk vier wielen heeft. Heel wat rustiger gaat het eraan toe in de Show & Shine-competitie waarbij de mooiste auto van het Festival zal worden gekozen. Verder zullen vele merkenclubs hun fraaiste creaties tonen. DoDare is bezig om een aantal niet eerder getoonde tuning-objecten naar Zandvoort te halen. Uiteraard zijn ook de leveranciers van allerhande accessoires weer present om de laatste mode op het gebied van autostyling te tonen. En wat zijn mooie en snelle auto's zonder 'babes'? Door het publiek kan gestemd worden bij de verkiezing van de enige echte Miss DoDare! De eerste kandidaten hebben zich reeds aangemeld en we kunnen u verzekeren, de lat ligt hoog! Letterlijk vrouwelijk 'schoon' valt er te bewonderen bij de American Carwash. Laat uw kostbare bezit weer stralend poetsen door een aantal schaars geklede dames!

Het hoeft echter niet alleen bij kijken te blijven, het publiek kan ook zelf actief bezig zijn. Er is de mogelijkheid een rondje mee te rijden met echte coureurs en hun race-auto's. Na afloop van de dragraces kan zelfs nog met de eigen auto over het Zandvoortse circuit worden gereden. Hiervoor moet dan wel tijdig worden ingeschreven. Voor de kleinste 'autoliefhebbers' is er een uitgebreide kermis. Kortom, het Festival of Speed is er voor het hele gezin.

Het Festival of Speed wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. Met haar Festivals of Speed heeft DoDare inmiddels een reputatie opgebouwd. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen. Bij de vorige editie onderstreepte de Regiopolitie Kennemerland het belang van dit initiatief door te wijzen op het feit dat na het eerste Festival in 2002 het fenomeen 'illegaal racen' bijna volledig van de openbare weg is verdwijnen.

Het Festival of Speed wordt gehouden op Circuit Park Zandvoort. Aanvang zondag 1 augustus 2004 om 9.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.

Informatie is ook te lezen op: www.dodare.nl

1 Augustus: DoDare Festival

VIP arrangementen MMF3

Autovisie Drift Challenge start 28 juli

Zondag 11 juli: testdag voor licentiehouders

Eerste paar trouwt op Circuit Park Zandvoort

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort