Port of Rotterdam

Aanbod vastgoed in haven Rotterdam op internet
29-7-2004 9:45:00

www.portrealestate.com van start

Vanaf 1 augustus, is het voor bedrijven mogelijk om naar bedrijfsruimtes en bouwkavels in het Rotterdamse havengebied te zoeken via de internetsite www.portrealestate.com. De site is een initiatief van vier makelaars in bedrijfsvastgoed, Ooms, Nederlof, Troostwijk, DTZ Zadelhoff, en het Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Het doel van de site is om het bestaande aanbod van bedrijfsruimtes en kavels in het havengebied op een overzichtelijke manier te presenteren zodat nieuwe klanten zich makkelijker kunnen oriënteren op een plek in de haven. Uiteindelijk moet dat leiden tot meer bedrijfsvestigingen in het havengebied.

We merken dat de vraag naar bedrijfsruimtes in de haven begint aan te trekken aldus Chantal Gouka van het Havenbedrijf en beheerder van de site. Vanuit makelaars, projectontwikkelaars en havenbedrijven komen steeds meer vragen over de vestigingsmogelijkheden in de haven. In het havengebied zijn de prijzen aantrekkelijk en de logistieke voordelen groot. Om het zoeken voor potentiële klanten te vergemakkelijken is het idee voor deze site ontstaan.

Het aanbod op de site is divers. Er worden bestaande en nieuwe kantoorruimtes, distributieloodsen, bouwkavels en productielocaties in alle maten aangeboden. Bij de introductie biedt de site ongeveer 40 objecten te koop of te huur aan. Op korte termijn zullen zich nog 10 makelaars en ontwikkelaars aansluiten bij het initiatief. Hierdoor zal het aantal objecten op de site doorgroeien tot circa 100.

Port Real-estate is kosteloos te gebruiken door bedrijven en personen die zoeken naar bedrijfsruimte in het havengebied. Aanbieders van vastgoed in de haven van Rotterdam kunnen hun aanbod tegen een geringe vergoeding op de site plaatsen. Op korte termijn zal de site ook in het engels beschikbaar zijn zodat ook buitenlandse bedrijven hun weg naar de Rotterdamse haven makkelijker kunnen vinden. De site bevat een zoekmachine en een routeplanner. Ook is de site voorzien van veel fotomateriaal en algemene informatie over vestiging in de haven.

Port Real-estate is geïntegreerd in de algemene havensite Portofrotterdam.com, maar kan ook zelfstandig benaderd worden: www.portrealestate.com

Voor meer informatie over de site kunt u bellen met het Customer Service Center van het HbR: 010 252 11 11.

Havenbedrijf Rotterdam N.V.
29-07-2004