Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 31 / 2004)

Bavaria Ronde

Op 4 augustus vindt de Bavaria Ronde weer plaats. Dit internationale wielerevenement speelt zich af in het centrum van de stad.

dotline

button vwwb
Inspraak uitvoering Wet Werk en Bijstand

Er ligt een nota over de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand ter inzage. U kunt schriftelijk reageren tot en met 22 augustus of mondeling tijdens een hoorzitting. Die vindt plaats op 31 augustus in de bovenzaal van het Theater aan het Vrijthof en begint om 17.30 uur.

dotline

button verkeerslichten
Verkeerslichten Stationstraat - Wilhelminasingel

Op 9 augustus wordt begonnen met het vervangen van de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Stationstraat - Wilhelminasingel. De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag.

Tweewekelijks

In verband met de zomervakantie verschijnt het `Bericht uit Maastricht' tot 8 september tweewekelijks. De volgende editie is op 11 augustus 2004.

> Pas 65?
> Saneringsregeling Wet bodembescherming
> Intrekken drank- en horecawetvergunning
> VrijwilligersInformatiePunt
> Anti-agressieprotocol
> Bekendmakingen 28 juli 2004

Tweede Bavaria Ronde van Maastricht

graphic bavariaronde Op woensdag 4 augustus aanstaande vindt in de binnenstad van Maastricht voor de twintigste maal de jaarlijkse profronde voor beroepsrenners plaats. Dit internationale wielerevenement speelt zich af rondom de drie grote pleinen in het centrum van Maastricht.

Om 19.00 uur start voor het Theater aan het Vrijthof een voorwedstrijd van het Pro Team Limburg ; 25 wielerrecreanten uit het bedrijfsleven draaien hun rondjes gedurende een half uur. Om 19.30 uur vertrekt de reclamekaravaan en vinden diverse huldigingen plaats eveneens voor het Theater aan het Vrijthof. En om 20.15 uur start de profronde, die eindigt omstreeks 22.15 uur.

Parcours
Van 18.15 uur tot ongeveer 22.30 uur worden de straten van het parcours afgesloten voor verkeer. De route is als volgt. De wielrenners gaan van start bij het Theater aan het Vrijthof. Vervolgens gaan ze via de Bredestraat, Onze Lieve Vrouwe Plein, Graanmarkt, het Bat, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht tot aan de Brusselsestraat linksom en door de Oude Tweebergenpoort, over het Keizer Karelplein weer terug naar het Vrijthof. Daar eindigen ze voor het Theater.

Bereikbaarheid
De stads- en streekbussen en de Belgische bussen ondervinden weinig beperkingen door de wielerronde. De stadsbussen van en naar Maastricht Zuid/West worden vanaf 18.15 uur tot het einde van de dienstregeling omgeleid via de Boschstraat en Statensingel en rijden dus niet via het Vrijthof.

Parkeren
De parkeergarages onder de Griend, het Bassin en Céramique Noord zijn in de nacht van 4 op 5 augustus tot 01.00 uur geopend om in te rijden; uitrijden kan gedurende de hele nacht. De parkeergarage Céramique Zuid is 24 uur open. De parkeergarages onder het Vrijthof en aan de Gubbelstraat zijn tijdens het wielerevenement tot 18.45 uur en vanaf 22.30 uur gewoon geopend. Van 18.45 tot 22.30 uur kan er alleen worden uitgereden! De parkeergarage Onze Lieve Vrouweplein is in verband met werkzaamheden gesloten. Verder kan er ook geparkeerd worden op de Maasboulevard, Prins Bisschopssingel en Cabergerweg.

Taxi's
Na afloop van de wielerronde, vanaf circa 22.45 uur, is er behalve de taxistandplaats op de Markt ook een taxistandplaats in de Helmstraat.

Horeca
Ter gelegenheid van de Bavaria Ronde zijn de horecagelegenheden in Maastricht in de nacht van 4 op 5 augustus open tot 03.00 uur. Na afloop van de huldiging van de winnaars zijn er op het Vrijthof optredens van verschillende `live bands'.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de tweede Bavaria Ronde van Maastricht, telefoonnummer (043) 326 41 17, of met het Evenementenbureau van Gemeente Maastricht, te bereiken via het algemene nummer: (043) 350 40 00.

> www.bavariaronde.nl


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel