Persbericht d.d. 11/6/2004
11-6-04 Agrifair te Nistelrode
VLEESHAPJES PROEVEN OP DE AGRIFAIR IN NISTELRODE
In het weekend van 10 en 11 juli organiseert ZLTO Bernheze een
Agrifair in Nistelrode. Tijdens deze fair wordt het leven en werken
van de agrariërs van vandaag gepresenteerd. Elke sector, van melkvee
tot champignon en van akkerbouw tot zorgboerderij doet mee. Ook staan
er stands die zijdelings of nauw betrokken zijn met de agrarische
sector.
De hele agrarische sector in Bernheze wordt gepromoot. En dat wordt
dit jaar extra groot aangepakt omdat de ZLTO hun 5-jarig jubileum
viert. Zo wordt voor de nodige entertainment gezorgd door
demonstraties paardenmennen, straattheater en politie- en jachthonden.
En de chef kok van het Voorlichtingsbureau Vlees laat de bezoekers een
hapje proeven. Hij gebruikt Bernhezer producten om zijn vleesgerechten
te bereiden. De recepten komen uit de Vleeswaaier; hét
keukengereedschap voor lekker eten met vlees.
De Agrifair vindt op 10 en 11 juli plaats op de manege de
Heemskinderen aan de Dintherseweg in Nistelrode.
De entree is 5,-, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor
meer informatie kunt u kijken op www.agrifair.nl.
En een lekker voorproefje uit de Vleeswaaier om in de stemming te
komen!
Speklapjes op de grill met balsamicoazijn
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding: ± 10 minuten
Ingrediënten:
600 g magere speklappen
1 eetl. sambal manis
1 eetl. olie
8 eetl. balsamico- of sherryazijn
zout en peper
Bereidingswijze:
Laat de speklapjes op kamertemperatuur komen. Wrijf ze licht in met
sambal en peper.
Wrijf de grillpan in met olie en laat de pan heet worden. Grill de
speklapjes rondom in ± 8 minuten gaar en krokant. Besprenkel ze na ± 6
minuten met wat balsamicoazijn. Bestrooi ze na het grillen met zout.
Lekker met: gekookte rijst en roergebakken Oosterse groenten.
Voedingswaarde per persoon:
Energie ca. 485 kcal
Eiwit: 25 g
Vet: 45 g
Koolhydraten: 1 g
IJzer: 1 mg
Voorlichtingsbureau Vlees