Voorlichtingsbureau Vlees

Persbericht d.d. 11/6/2004


11-6-04 Agrifair te Nistelrode

VLEESHAPJES PROEVEN OP DE AGRIFAIR IN NISTELRODE

In het weekend van 10 en 11 juli organiseert ZLTO Bernheze een Agrifair in Nistelrode. Tijdens deze fair wordt het leven en werken van de agrariërs van vandaag gepresenteerd. Elke sector, van melkvee tot champignon en van akkerbouw tot zorgboerderij doet mee. Ook staan er stands die zijdelings of nauw betrokken zijn met de agrarische sector.

De hele agrarische sector in Bernheze wordt gepromoot. En dat wordt dit jaar extra groot aangepakt omdat de ZLTO hun 5-jarig jubileum viert. Zo wordt voor de nodige entertainment gezorgd door demonstraties paardenmennen, straattheater en politie- en jachthonden. En de chef kok van het Voorlichtingsbureau Vlees laat de bezoekers een hapje proeven. Hij gebruikt Bernhezer producten om zijn vleesgerechten te bereiden. De recepten komen uit de Vleeswaaier; hét keukengereedschap voor lekker eten met vlees.

De Agrifair vindt op 10 en 11 juli plaats op de manege de Heemskinderen aan de Dintherseweg in Nistelrode.

De entree is 5,-, kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie kunt u kijken op www.agrifair.nl.

En een lekker voorproefje uit de Vleeswaaier om in de stemming te komen!

Speklapjes op de grill met balsamicoazijn

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding: ± 10 minuten

Ingrediënten:

600 g magere speklappen

1 eetl. sambal manis

1 eetl. olie

8 eetl. balsamico- of sherryazijn
zout en peper

Bereidingswijze:
Laat de speklapjes op kamertemperatuur komen. Wrijf ze licht in met sambal en peper.
Wrijf de grillpan in met olie en laat de pan heet worden. Grill de speklapjes rondom in ± 8 minuten gaar en krokant. Besprenkel ze na ± 6 minuten met wat balsamicoazijn. Bestrooi ze na het grillen met zout.

Lekker met: gekookte rijst en roergebakken Oosterse groenten.

Voedingswaarde per persoon:
Energie ca. 485 kcal
Eiwit: 25 g
Vet: 45 g
Koolhydraten: 1 g
IJzer: 1 mg