Heuvelrug, 09.25 uur

Utrecht 02-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Valse aangifte van mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdag 1 juli meldde de politie in een nieuwsbericht een mishandeling van een 10-jarige jongetje. Later bleek dit om een valse aangifte te gaan.

De 10-jarige jonge uit Wijk bij Duurstede had tezamen met zijn moeder op woensdag 30 juni aangifte gedaan dat hij op dinsdag 29 juni door drie jongens in het park tussen de Bramengaard en de Langbroekseweg was mishandeld. Hij had daarbij letsel aan een oog en aan zijn enkels opgelopen.

Op donderdag 1 juli meldde de moeder zich met haar zoontje weer aan het politiebureau. De jongen had aan zijn moeder bekend dat hij niet was mishandeld, maar dat had verzonnen omdat hij ergens was geweest waar hij niet van zijn moeder mocht komen.

Door politiemensen is aan de jongen in niet te misverstane bewoordingen duidelijk gemaakt dat het doen van valse aangifte een zeer kwalijke zaak is. Hij bood zijn excuses aan.

Het nieuwsbericht (District Heuvelrug, d.d. 01-07-2004: Jongetje mishandeld) betreffende deze mishandeling is inmiddels van de politiesite gehaald.

Onder invloed achteruit

AMERONGEN Op donderdag 1 juli veroorzaakte een automobilist een aanrijding. Hij bleek teveel aan Bacchus te hebben geofferd.

Rond 17.20 uur reed een 48-jarige automobilist uit Overberg achteruit vanuit een parkeervak op een parkeerplaats aan de Koenestraat. Daarbij reed hij tegen een stilstaande auto van een automobilist (leeftijd onbekend) uit Amerongen.

Politiemensen constateerden dat de man uit Overberg erg naar alcohol rook. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 965 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij bekeuringen voor een verlopen apk en twee gladde banden.

Politie rondt zaak mishandeling af

WIJK BIJ DUURSTEDE Door het wijkteam Wijk bij Duurstede van het politiedistrict Heuvelrug zijn in de afgelopen weken acht verdachten van een mishandeling en afpersing van een 33-jarige inwoner van Enschede aangehouden en verhoord.

Via een chatsessie kwam de inwoner van Enschede in contact met een meisje uit Wijk bij Duurstede. Hij maakte vervolgens een afspraak om haar te ontmoeten. Deze ontmoeting vond plaats op 27 april aan de Remus. Daar stond echter de vriend van het meisje, een 16-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, hem op te wachten. De 16-jarige had een groep vrienden bij zich. Toen de man uit Enschede zijn auto parkeerde, werd hij door verschillende jongens uit de groep geslagen en geschopt. Tijdens de mishandeling nam een jongen een pakje sigaretten uit zijn auto weg. Nadat het slachtoffer was geslagen en geschopt moest hij zijn geld, enkele tientallen euros, afstaan. De man wist daarna weg te komen. Hij deed een dag later aangifte van mishandeling bij de politie in Enschede.

Via getuigenverklaringen kwam de politie in Wijk bij Duurstede achter de namen van enkele betrokkenen. Uiteindelijk zijn acht verdachten, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, aangehouden. De verdachten komen uit Wijk bij Duurstede, Driebergen en Zeist.

Tijdens het onderzoek zijn door de politie behalve de verdachten veertien getuigen en betrokkenen gehoord.