Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 01-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Oranje bekogeld

IJSSELSTEIN Een 34-jarige man uit IJsselstein is donderdagmorgen kort na 02.00 uur met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep naar huis en, waarschijnlijk omdat hij herkenbaar oranje aangemoedigd had, werd hij op de Televisiebaan met een steen bekogeld. De politie onderzoekt wie de steen heeft gegooid.

Inbrekers aangehouden

LOPIK Getuigen die woensdagmiddag tegen 13.00 uur drie onbekende mannen bij een woning aan de Rembrandtlaan zagen, belden de politie. Die constateerde dat deuren van de woning kapotgemaakt waren. Aan de hand van het signalement hielden politiemensen van de regio Hollands-Midden de drie mannen in een auto in Haastrecht aan. Het bleken drie inwoners van Nieuwegein van 14, 15 en 17 jaar te zijn. De mannen zijn ingesloten.

Gestolen brommers gevonden

IJSSELSTEIN In de bosjes aan de Zanglijster vonden kinderen woensdagmiddag rond 15.15 uur twee brommers, die gestolen bleken te zijn. Na onderzoek hield de politie een 18-jarige jongen uit IJsselstein aan voor diefstal dan wel heling. De jongeman verklaarde een brommer te hebben gekocht. Hij is ingesloten; de politie gaat door met het onderzoek in deze zaak.

Fietsendief gearresteerd

IJSSELSTEIN Een 14-jarige jongen uit IJsselstein werd maandagmiddag aangehouden nadat hij omstreeks 14.30 uur een fiets had gestolen aan de Utrechtsestraat.

De jongen nam een damesfiets weg die slechts voor enkele minuten buiten het zicht van de eigenaresse stond. Zij zag de jongen wegrijden op haar fiets en alarmeerde de politie. Op basis van het signalement kon de fietsendief kort na de diefstal in de omgeving werden aangehouden. Ook een 15-jarige vriend van de jongen werd meegenomen naar het bureau.

Omstreeks 20.30 uur mochten de jongens het bureau weer verlaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

LOPIK Een 17-jarige jongen en een 20-jarige man uit Lopik kregen woensdagavond rond 22.45 uur ruzie aan de Vrijheidslaan. Volgens de 17-jarige was een opmerking van de 20-jarige aanleiding voor de vechtpartij; de 20-jarige verklaarde dat hij werd aangevallen door zijn plaatsgenoot. Beiden liepen behoorlijk klappen op. De politie onderzoekt de zaak.

Motor gestolen

VIANEN Getuigen zagen woensdagavond rond 22.30 uur dat twee jongens een ruit aan de Stuartweg aan diggelen gooiden en er met een motor vandoor gingen. Toen de dieven de getuigen zagen, ging één van hen met een baksteen in de hand achter de getuigen aan. Rond 23.45 uur trof een politieman in zijn vrije tijd in de omgeving de gestolen motor aan. De eigenaar haalde hem op.