Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht 01-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Hennepkwekerij

DE BILT De politie heeft op woensdag 30 juni een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie aan het begin van de middag een onderzoek in een pand aan de Molenkamp in. Daarbij werd een hennepkwekerij met ruim 150 planten en 7800 stekjes aangetroffen. De 150 planten, 7800 stekjes en kweekapparatuur werden in beslag genomen. In het pand was niemand aanwezig, maar wel werd een paspoort van een 29-jarige man uit Utrecht aangetroffen.

De stroom bleek gewoon via de meter te lopen, maar omdat er geen stroomafnemer bij de elektriciteitsmaatschappij bekend was, werd de meter buitengebruik gesteld.

In de loop van de middag meldde de 29-jarige Utrechter zich aan het politiebureau. Hij werd in het politiebureau verhoord. Hij bekende eigenaar van de kwekerij te zijn. Op de stroommeter stond een stand van 27.000 kwh. De verdachte gaf aan de stroomrekening te willen voldoen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

ZEIST In de nacht van woensdag 30 juni op donderdag 1 juli werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.25 uur controleerden politiemensen op de Joost van den Vondellaan een 28-jarige automobilist uit Zeist. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 630 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.