TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-06-2004

Televisie
EK Z@PPSPORT
Uitzending woensdag 30 juni
Z@ppelin (Nederland 3) - 16.21 uur

EDGAR DAVIDS IN EK Z@PPSPORT

Barbara Barend weet met EK Z@PPSPORT steeds opnieuw nieuwtjes te ontlokken bij de spelers van het Nederlands elftal. Zijn ze bij de overige pers wat terughoudend in hun uitlatingen, bij EK Z@PPSPORT gaan alle remmen los!

Edgar Davids onthult in de uitzending van woensdag zijn liefde voor rijst met Surinaamse kip, een gerecht wat hij zelf klaarmaakt, en boerenkool. Ook in Portugal smult hij van beide gerechten, zo vertelt hij in EK Z@PPSPORT. Edgar is Edgar niet zonder opvallende bril. Maar wat wij niet weten is dat hij dertig exemplaren bij zich heeft in Portugal en deze afstemt op de voetbalschoenen die hij draagt. En wat wij ook niet weten, is dat Edgar een uur bezig is met zijn haar drogen (na het wassen) en vervolgens nog eens een uur met het invlechten van zijn haar, of indraaien zoals hij het zelf noemt. Bij Barbara dus geen schroom maar een spontane Edgar Davids.

Barbara is even niet op zoek naar nieuws en ligt met Wesley Sneijder te zonnen op het strand van Portugal. Rust is haar echter niet gegund want Arjen Robben komt Barbara storen. Barbara en Arjen praten na over de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Zweden en in EK Z@PPSPORT laat hij horen hoe zijn gejuich na afloop klonk.

Ander nieuws in EK Z@PPSPORT komt van de Oranje spelers Van Hooijdonk en Zenden. Zo kijkt Pierre van Hooijdonk altijd nog even in de spiegel voordat hij het veld betreedt en droomt hij van een vrije trap in de 89e minuut (waarin hij natuurlijk scoort). Boudewijn Zenden zingt graag onder de douche en een leuk weetje: onder zijn oranje voetbalbroek draagt hij altijd een oranje onderbroek!

Via de website www.z@ppsport.nl houdt Barbara dagelijks een dagboek bij en maakt ze foto's van alles wat ze onderweg tegenkomt!

EK Z@PPSPORT wordt op elke wedstrijddag van het Nederlands elftal vanuit Portugal op Z@ppelin (Nederland 3) uitgezonden. Even flitsend en vol humor als het wekelijkse Z@PPSPORT. Of er na woensdag een volgende uitzending is, hangt af van de prestaties van het Nederlands elftal. Als Nederland doorgaat naar de finale, volgt er nog een EK Z@PPSPORT!




TROS