PERSBERICHT - 2004-06-27

Al vanaf 29 per enkele reis

Deze zomer met CityNightLine naar Zurich en Munchen

De nachttrein CityNightLine rijdt ook dit zomerseizoen weer dagelijks naar Basel, Zurich en Munchen. Sinds dit voorjaar is deze trein uitgerust met nieuwe slaaprijtuigen. Zo kunnen reizigers onder meer compartimenten boeken met eigen douche en toilet.

Drie comfortniveaus De CityNightLine-nachttrein die dagelijks vertrekt vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel, Zurich en Munchen, beschikt sinds dit voorjaar over nieuwe slaaprijtuigen met verschillende accommodatietypen.

Reizigers kunnen een plaats boeken in het rijtuig met relaxfauteuils, het ligrijtuig of in de nieuwe slaaprijtuigen, waarin nu ook compartimenten met eigen douche en toilet beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er speciale gezinscompartimenten te boeken.

Extra service
De reizigers die in bezit zijn van een ticket voor CityNightLine, zijn verzekerd van een zit- of slaapplaats en kunnen kosteloos twee stuks bagage meenemen. Ook voor de fiets is een plaats in CityNightLine te reserveren: fietsen reizen mee voor 15 per enkele reis (inclusief reserveringskosten). Tijdens de reis kan de reiziger voor versnaperingen terecht in het bar- en loungerijtuig.

Al vanaf 29 Voor snelle beslissers is er het SparNight-tarief beschikbaar van 29 (enkele reis). Dit tarief is beperkt beschikbaar en op basis van een relaxfauteuil. Voor latere boekers zijn er tickets naar Basel, Zurich en Munchen verkrijgbaar vanaf 79 (enkele reis). Kortingskaarthouders kunnen zelfs boeken voor 59 (enkele reis) en ook zijn er speciale kortingstarieven voor jongeren, senioren en kinderen. In de brochure (foto) staat alle informatie.

Met ICE naar Duitsland/Zwitserland
Ook kunnen reizigers richting Duitsland en Zwitserland gebruik maken van de hogesnelheidstrein ICE International. ICE rijdt zeven keer per dag naar de Duitse bestemmingen Keulen en Frankfurt, waarvan een keer in minder dan zeven uur door naar Basel. In Basel zijn goede aansluitingen naar diverse bestemmingen in Zwitserland.

Reserveringen
Voor informatie over de nachttrein CityNightLine en reserveringen kunnen reizigers terecht op http://www.nsinternationaal.nl. bij 0900-9296 ( 0,35 p.m.), de balies van NS Internationaal op tien grotere stations en bij de reisbureaus.

Noot aan de redactie:

NS Internationaal
Woordvoering : Michiel Jonker, tel. 030 - 235 7070

Persinformatie: Saskia Deerenberg, telefoon 030-235 3016, E-mail: saskia.deerenberg@ns.nl