Aedes

Persuitnodiging: presentatie publicatie en onderzoek huurdersoverlast

17 juni 2004

Op dinsdag 22 juni aanstaande ontvangen Tweede Kamerlid van het CDA Rikus Jager, directeur van de Federatie Opvang Ineke Smidt en directeur Politieacademie Lex Mellink in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag de Aedes-publicatie 113 vragen over overlast; (juridische) mogelijkheden voor effectieve aanpak van huurdersoverlast.

Aedes-voorzitter Willem van Leeuwen overhandigt aan elk van hen dit boek, dat concrete informatie geeft om overlast effectief aan te pakken. Met de antwoorden op de 113 vragen wordt aangegeven wat verhuurder, gemeente, politie, hulpverlening en omwonenden kunnen doen en wat zij door samenwerking kunnen bereiken.

Geluidsoverlast, drugsoverlast en overlast door een hennepkwekerij komt (te) vaak voor. Ook gebeurt het dat bewoners hebben te maken met overlast door stank, prostitutie en mensen met psychische problemen. Naast de mogelijkheid om problemen met praten en door samenwerking op te lossen, zijn er diverse juridische wegen om (huurders)overlast te voorkomen of te bestrijden. Het boek geeft hiervan een overzicht.

Naast deze overhandiging zullen ook de uitkomsten van een enquête onder woningcorporaties naar huurderoverlast bekend worden gemaakt.

Dinsdag 22 juni 2004
Perscentrum Nieuwspoort Den Haag
Zaal Wandelganger II
van 10.30 tot 11.30 uur.