---

foto: minister Kamp ontvangt zijn Tsjechische collega Miroslav Kostelka bij de ingang van het ministerie van Defensie (Peter Wiezoreck)

Tsjechische minister van Defensie op bezoek bij minister Kamp

22-6-2004 17:21:00

Minister Henk Kamp ontving dinsdag (22 juni) zijn Tsjechische collega Miroslav Kostelka op het Ministerie van Defensie in Den Haag. Beide defensiebestuurders bespraken onder meer het Nederlandse EU-voorzitterschap, dat 1 juli ingaat. De Tsjechische minister kwam speciaal voor het bezoek naar Nederland.

Kamp en Kostelka tekenden samen een "Letter of Intent" op het gebied van NBC-samenwerking. Op de NAVO-top in 2002 in Praag is afgesproken dat Tsjechië een leidende rol zal spelen bij de vorming van een multinationaal Nucleair Biologisch Chemisch (NBC) bataljon. Nederland wil hier graag bij assisteren.

Tijdens het bezoek kwamen ook de komende NAVO-top in Istanboel en de missies in Afghanistan, op de Balkan (Bosnië en Kosovo) en in Irak aan de orde. Tsjechië heeft een kleine honderd militairen in Irak, die zich voornamelijk bezighouden met het opleiden van Irakese politieagenten.

Nieuws Nieuwsberichten