NEWZONE

Tristar maakt vestiging expats makkelijker

Personeelsmanagers vaker in stress door groeiende wirwar aan regels

Amsterdam, 22 juni 2004 - Tristar Relocations, het Amsterdamse bedrijf voor vestiging en integratie van buitenlands personeel en startende ondernemingen, biedt HR-managers en medewerkers personeelszaken een duidelijk antwoord op actuele vragen over immigratie. Door de wirwar aan regels zien PZ-medewerkers vaak door de bomen het bos niet meer en lopen overplaatsingen vanuit het buitenland vertraging op, wat ondernemingen veel geld kost. Tristar Relocations biedt de complete oplossing voor bedrijven die expats naar Nederland halen.

Personeelsmanagers zonder stress
Nederlandse en internationale ondernemingen die personeel uit het buitenland inhuren krijgen te maken met het aanvragen van werk- en verblijfsvergunningen, het vinden van huisvesting tot aan het zoeken van een school voor de kinderen van de werknemer. Door de gecompliceerde immigratiewetten en de onduidelijkheid die er bij bedrijven heerst over de nieuwe EU-landen, staan personeelsmanagers vaker onder druk en krijgen daardoor 'hun' personeel niet op tijd naar Nederland. Het bedrijf - of het nu een multinational is of een lokaal bedrijf dat experts uit het buitenland inhuurt - verliest geld als deze werknemer en zijn gezin hier niet op tijd zijn gevestigd. Om alle stress bij personeelsmanagers weg te nemen kan men vaak beter een gespecialiseerd relocation-bureau inhuren, dat precies de weg weet bij alle instanties en ervaring heeft in het soepel en zorgeloos overplaatsen van personeel naar Nederland. De overplaatsing gaat sneller en makkelijker en heeft een hogere kans van slagen voor de expat zelf.

Nieuwe EU-landen, meer expats?
Het is een misverstand dat door de recente uitbreiding van de EU met 10 nieuwe lidstaten, Nederland nu zal overlopen met werknemers uit die landen. Momenteel hebben werknemers uit deze landen (behalve uit Malta en Cyprus) nog steeds een werkvergunning nodig, net zoals iedereen van buiten de EU, met uitzondering van enkele sectoren waarin een tekort aan arbeidskrachten bestaat. Yvonne Goldstein, hoofd Immigratiezaken en mededirecteur van Tristar Relocations zegt: 'Wij zien de tendens dat de laatste tijd voornamelijk zeer ervaren en gespecialiseerd personeel naar Nederland wordt gehaald. Vooralsnog merken wij geen toenemende vraag voor expats uit Oost-Europa, wat niet wegneemt dat wij professionele service bieden aan expats uit de hele wereld voor vele verschillende bedrijven en organisaties.'

Tristar weet de weg
Tristar Relocations weet overal de weg als het gaat om het overplaatsen en vestigen van buitenlands personeel. Door jarenlange ervaring, hun kennis van de wetten en regels en expertise in het oplossen van alle mogelijke problemen die zich voordoen bij het overplaatsen van employees en gezinnen naar ons land, wordt de druk op het bedrijf, de personeelsmanager en tenslotte de expat zelf, volledig weggenomen. De slagingskans voor het aanvragen van een tewerkstellingsvergunning staat bij Tristar Relocations nog steeds op 100%. Dat komt niet alleen omdat Tristar kennis van zaken heeft, maar ook omdat Yvonne Goldstein en haar team elke aanvraag zeer kritisch beoordelen voordat deze naar het CWI wordt verzonden. Hetzelfde geldt voor de visumaanvragen (MVV's) die bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst worden ingediend. Tenslotte gaat het erom dat het bedrijf dat dure medewerkers naar Nederland haalt, zo lang mogelijk plezier heeft van zijn werknemers en dat de expat met partner en kinderen hier prettig en tevreden kunnen wonen, werken én leven.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Speciaal voor personeelsmanagers, HRM-afdelingen en bedrijven die expats (gaan) inhuren organiseert Tristar Relocations regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over immigratie, alle regels en wat er allemaal bij komt kijken. Voor meer informatie kan men contact opnemen met (020) 379 58 20.

Over Tristar Relocations
Tristar Relocations uit Amsterdam is een full-service bureau voor immigratie, vestiging en integratie van buitenlandse werknemers in Nederland. Tristar Relocations zorgt ervoor dat de overplaatsing van medewerkers soepel verloopt: een goede voorbereiding, de vestiging zelf en zich uiteindelijk thuis voelen zijn de drie pijlers waarop de Tristar-services zijn gebaseerd. De diensten van Tristar Relocations variëren van het vinden van een huur- of koophuis, immigratieprocedures en werkvergunningen tot gewenningsprogramma's om een cultuurshock te voorkomen. Tristar Relocations is opgericht door Yvonne Goldstein, Rosalind Paterson en Vera Patrycha. Zij worden bijgestaan door een internationaal team van gespecialiseerde consultants. Meer informatie is te vinden op
www.tristarrelocations.com.

Perscontacten, beeldmateriaal en meer informatie: Newzone communicatie - pr
Trix Vertogen, Mobile +31 627 03 71 71
T: (020) 776 47 27 - F: (020) 524 12 64
E: trix@newzone.nl - www.newzone.nl
Postbus 15825, 1001 NH Amsterdam

Tristar Relocations B.V.
Yvonne Goldstein
T: (020) 379 58 20 - F: (020) 379 54 28
E: ygoldstein@tristarrelocations.com - www.tristarrelocations.com Willemsparkweg 34, 1071 HG Amsterdam

22 jun 04 09:43