ESSENT NV
http://www.essent.nl

Essent introduceert Groen voor Gas

Essent introduceert een nieuw duurzaam energieproduct: Groen voor Gas. Vandaag is een pilot gestart onder 10.000 klanten van Essent; zij kunnen er voor kiezen dat de kooldioxide (CO2) die vrijkomt bij hun eigen gasverbruik, wordt gecompenseerd.

Essent berekent hoeveel kilo CO2 het huishouden met het gasverbruik uitstoot en zorgt voor vermindering van dezelfde aantallen kilo's CO2-uitstoot elders in de wereld. Hiervoor selecteert Essent samen met het Wereld Natuur Fonds projecten die de CO2 verminderen, variërend van het toepassen van schonere methodes om energie te produceren tot het aanplanten van bos, in Nederland en in ontwikkelingslanden. Alle projecten voor het aanplanten van bos hebben het Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk. De andere projecten richten zich op de zware 'Gold Standard' kwaliteitseisen van het Wereld Natuur Fonds.

Klanten die de natuur niet extra willen belasten met hun gasverbruik, betalen bij het product Groen voor Gas van Essent drie eurocent per kubieke meter aardgas extra. Dit bedrag komt bovenop de normale gasprijs die Essent rekent. De klant betaalt daarvoor bij een gemiddeld gasverbruik van 1.800 m3 maandelijks 4,50 euro. Essent is de eerste leverancier in Nederland die klanten de mogelijkheid biedt de CO2-uitstoot van hun gasverbruik te compenseren.

Essent en het Wereld Natuur Fonds werken sinds 2001 samen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Gezamenlijk willen we een halt toeroepen aan één van de grootste bedreigingen voor de natuur: klimaatverandering, welke mede wordt veroorzaakt door de CO2 die vrijkomt bij het gasverbruik. Daarom ondersteunt het Wereld Natuur Fonds Groen voor Gas, want Groen voor Gas helpt klimaatverandering tegen te gaan. Uit klantonderzoek onder Groene Stroom klanten is gebleken dat er een grote interesse is om naast Groene Stroom een product af te nemen waarbij de CO2-uitstoot van het gasverbruik wordt gecompenseerd.

Profiel Essent
Essent is actief in de gehele energieketen: van productie tot verkoop aan eindverbruikers. Essent is met 2,6 miljoen klanten marktleider in Nederland en opereert daarnaast in België en Duitsland. De jaaromzet bedroeg in 2003 ruim 7,1 miljard euro. Bij Essent werken 12.000 mensen.


---


-
Noot voor de redactie,