KENTEQ

Eerste EVC-certificaten in sociale werkvoorziening voor Alesco

Op 16 juni jl. ontvingen 33 medewerkers van Alescon in Hoogeveen hun EVC-certificaat. Sociale werkvoorziening Alescon is het eerste bedrijf in deze sector die het traject voor de erkenning van verworven competenties heeft doorlopen. Ze is meteen ook het eerste bedrijf dat zoveel medewerkers in één keer heeft laten certificeren door Kenteq, kenniscentrum voor technisch vakmanschap. De certificaten werden uitgereikt door de directievoorzitter van Kenteq, Joop Eijkelenboom.

Alescon heeft het EVC-traject gebruikt om haar medewerkers op een zo hoog mogelijk niveau te laten meedraaien. De portfolio's met de gemeten kennis en vaardigheden per werknemer vormen de basis voor de persoonlijke opleidingsplannen. Dat op deze manier naar de mogelijkheden van medewerkers is gekeken, werkt nu al motiverend en geeft Alescon een extra impuls voor nog betere prestaties. In zijn toespraak stond Joop Eijkelenboom stil bij de waarde van EVC. Bedrijven krijgen zo inzicht in de kwaliteit van hun medewerkers en de medewerkers zelf krijgen de waardering die ze verdienen. Directeur Albert Bruins Slot van Alescon maakte de vertaalslag naar de sociale werkvoorziening. Hij ziet EVC voor Alescon als een nulmeting, een basis waarop kan worden voortgebouwd. Voor het EVC-traject heeft Alescon via de brancheorganisatie Cedris subsidie ontvangen.

Bij sociale werkvoorziening Alescon werken op meerdere locaties zo'n 2500 mensen, verdeeld over drie werkmaatschappijen. Diensten en industrie en Groen en bouw richten zich op de commerciële markt. Arbeidstoeleiding functioneert als een reïntegratiebedrijf.