Politie Zuid-Holland-Zuid

16/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-06-2004 - Persberichten District I

VECHTPARTIJ
ZWIJNDRECHT-In een woning aan het Fazantplein heeft een vechtpartij plaatsgevonden. In de nacht van dinsdag op woensdag 16 juni kreeg de politie deze melding van de bewoonster. Er zouden enkele personen de woning zijn binnengedrongen tegen haar wil in. In de woning zouden ze met elkaar en met een andere bewoner in gevecht zijn geraakt. De reden is onbekend. De politie trof diverse personen in de woning aan. De toegangsdeur bleek te zijn vernield, op de galerij lag bloed. De politie hield in de woning twee personen aan. De 24-jarige verdachte uit Dordrecht werd boos en sloeg een agent. Hierna ging hij vechten met de agent. Deze agent viel door de ruit van de woning en liep hierdoor lichte verwondingen aan zijn hand en gezicht op. Ook werd een 45-jarige man uit Dordrecht in dezelfde woning aangehouden. Hij en zijn 24-jarige maatje zijn gepepperd. Beide personen werden overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN
(Vervolgbericht van laptops gestolen, 1 april 2004) DORDRECHT- Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 30-tal laptops te hebben gestolen op een school aan de Chico Mendesring. Op 30 maart 2003 is een verdachte op onbekende wijze de mediatheek van de school binnengedrongen. Op 31 maart kwamen medewerkers van de school achter de diefstal van de laptops uit een afgesloten kast en is aangifte bij de politie gedaan. De totale waarde van de laptops bedroegen zon 60.000 Euro. De politie startte een recherche-onderzoek op. De verdachte werd op dinsdag 15 juni vroeg in de morgen in zijn woning aangehouden.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT-Een 26-jarige man uit Dordrecht heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed in de nacht van dinsdag op woensdag 16 juni over de Vlotlaan. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT-De politie heeft op dinsdag 15 juni een verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Dordrecht. Dit was op de Jacob Marisstraat, de Kripijnseweg, de Hugo de Grootlaan, de Mariastraat en de Dubbeldamseweg Zuid. Er werden zon 450 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden er 38 bekeurd. 35 automobilisten kregen een boete omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen, 1 automobilist omdat hij doorreed terwijl een voetganger het zebrapad overstak. Tevens kregen 2 bestuurders een bekeuring omdat zij handsheld belden in de auto.

TASJESDIEF AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT-Een 13-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden. Op dinsdagmiddag 15 juni fietste een 77-jarige vrouw uit Zwijndrecht over de Laan van Walburg. De jongen kwam naast de vrouw fietsen en griste de tas uit haar fietsmand. In de tas zaten boodschappen en een portemonnee. De tasjesroof werd door enkele mannen opgemerkt. Zij fietsten de jongen achterna en hielden hem even later aan op de Laurensvliet. De jongen is overgedragen aan de politie.

DRUGS
DORDRECHT- Een 43-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Op dinsdagmiddag 15 juni zag een agent dat de man in drugs dealde. Samen met een collega ging hij de man achterna. Deze sprong op zijn fiets en ging ervan door. De politie zette een achtervolging in en kon de man op de Vest aanhouden. Hij bleek in het bezit van vier zakjes heroïne. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De zakjes drugs zijn in beslag genomen.