Fontys


dinsdag 15 juni 2004

Venlose studenten hebben beste mini-onderneming van Nederland

Studenten van Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo hebben afgelopen zaterdag de landelijke verkiezing voor de Beste Mini-Onderneming van 2003-2004 gewonnen. De jury, bestaande uit onder anderen vertegenwoordigers van de Eerste Kamer en het Ministerie van EZ, koos unaniem voor de Venlose onderneming PetQuisit, met als product een modern voederstation voor honden en katten.

Zeven mini-ondernemingen van verschillende Nederlandse hogescholen waren voor de verkiezing genomineerd. Tijdens de finale In de ABN-AMRO bank in Amsterdam Buitenveldert moesten zij zich presenteren en profileren met een stand. Ook moesten de deelnemers een jaarverslag van hun mini-onderneming overleggen. Volgens de jury hebben de Venlose studenten een tijdloos en exclusief design ontworpen, vervaardigd en vermarkt en hebben zij een juiste mix van marketinginstrumenten gebruikt om voortreffelijke financiële resultaten te behalen. In juli vertegenwoordigt PetQuisit Nederland bij de Europese verkiezing op Malta.

Naast de prijs voor Beste Mini-Onderneming werden ook drie individuele prijzen uitgereikt aan deelnemers aan een mini-onderneming, die persoonlijk het beste resultaat hebben bereikt bij het Young Enterprise Europe Cambridge Examen op de gebieden financiën, marketing en overall. Deze prijzen gingen ook allemaal naar studenten van Fontys Internationale Hogeschool Economie in Venlo. Van de meer dan 1400 kandidaten kreeg Martin Niedernhuber de prijs op het gebied van financiën, Britta Schmitz de prijs voor marketing en Katrin Dohmen won de overallprijs.

Verder werd Kerstin Schaefer van mini-onderneming Seven Sins, vanwege haar opvallende persoonlijke prestaties, benoemd tot erelid van de Young Business Talents vereniging.