VU ziekenhuis

VU medisch centrum maakt prestaties openbaar

Vanaf 1 juni zijn de prestaties van het VU medisch centrum te zien op de website van het VUmc, www.VUmc.nl/kwaliteit. Hiermee wil VU medisch centrum en haar medisch specialisten meer inzichtelijk maken wat zij doet en met welk resultaat.

De inspectie voor de gezondheidszorg vraagt ziekenhuizen om geleverde prestaties meer inzichtelijk te maken. Om dit te kunnen doen, zijn prestatie-indicatoren opgesteld. De Orde van Medisch Specialisten, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Vereniging van Academische Ziekenhuizen en de inspectie hebben deze indicatoren eind 2003 aangeboden aan de ziekenhuizen. De inspectie heeft gevraagd de gegevens voor 1 juni 2004 bekend te maken via het jaarverslag of op de website.

Het meten van kwaliteitsindicatoren vervult binnen het ziekenhuis een belangrijke rol bij het bewaken en verbeteren van de kwaliteit. Met de publicatie van prestatie-indicatoren kunnen ook belangstellenden buiten het ziekenhuis een beeld krijgen van de werkzaamheden van het VU medisch centrum. De verschillende indicatoren maken de kwaliteit tastbaar en concreet, hoewel het geen doorsnede is van de totale kwaliteit die het VUmc biedt. De huidige prestatie-indicatoren zijn een eerste aanzet en zullen continu aangescherpt en bijgewerkt worden.