Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen 15-06-2004

Fietser gewond
HOOGEVEEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Buizerdlaan-Leeuweriklaan met de Sperwerlaan in Hoogeveen, raakte maandagavond een 37 jr. fietser uit Hollandscheveld gewond. De man reed zonder goed uit te kijken de kruising op en werd geschept door een personenauto bestuurd door een 19 jr. jongeman uit Hoogeveen. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Politie houdt automobilist aan
PATERSWOLDE de politie hield maandagavond op de Groningerweg in Paterswolde een 62 jr. automobilist uit Haren aan. De man had gedronken. Door een ademanalyse werd vastgesteld dat hij een alcoholgehalte had van 1,3 promille. De man is met een dagvaarding en een rijverbod van zes uur in vrijheid gesteld.

Uitschelden aanleiding voor mishandeling
MEPPEL Een 17 jr. jongen uit Darp liep maandagmiddag een zwaar gekneusde neus op doordat hij een klap kreeg van een man die hij iets eerder in de middag had uitgescholden. De jongen zat bij een vriend in de auto. Toen deze op de Sluisgracht langs wat geparkeerde autos moest manoeuvreren schold de jongen via het geopende raam een bestuurder van één van de geparkeerde autos uit. Bij toeval kwam de jongen deze 46 jr. inwoner van Meppel even later weer tegen. De man maakte de jongen duidelijk dat hij niet van zijn gedrag gediend was. Daarbij maakte hij zich zo kwaad dat hij de jongen een klap met de hand in het gezicht gaf. Het gevolg was een bloedende neus die na onderzoek in het ziekenhuis zwaar gekneusd bleek te zijn. De jongen deed aangifte en de man werd aangehouden. Na verhoord te zijn is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan op verdenking van mishandeling EMMER COMPASCUUM De politie hield maandagavond een 53 jr. man uit Emmer Compascuum aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 33 jr. plaatsgenote. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij wakker werd gehouden door het luidruchtig praten van enkele vrouwen vlak voor zijn woning aan de Streng. Er ontstond een woordenwisseling waarna de man één van de vrouwen mishandelde. De vrouw raakte licht gewond. De man kwam er ook niet ongeschonden vanaf want hij bleek een gebroken hand te hebben opgelopen. Na behandeling in het ziekenhuis is de man voor nader onderzoek ingesloten.

Politie treft hennepkwekerijen aan op woonwagencentrum COEVORDEN Bij een onderzoek dat de politie maandagmiddag naar aanleiding van een tip instelde op het woonwagencentrum aan de Pastoor J. H. Wesselstraat in Coevorden trof de politie twee hennepkwekerijen aan.
In de woonwagen van een 25 jr. vrouw zat een kwekerij met 185 planten. De elektriciteit werd gewoon (legaal) via de meter afgenomen. In de woonwagen van een 21 jr. vrouw trof de politie 205 planten aan. Hier ging de stroom buiten de meter om waardoor Essent direct de elektriciteitslevering afsloot.
In een derde woonwagen van een 27 jr. vrouw werd geen kwekerij aangetroffen maar wel een stilgezette elektriciteitsmeter. Ook hier sloot Essent direct de elektriciteitslevering af. Tegen de bewoonsters wordt proces-verbaal opgemaakt en Essent zal navorderingen opleggen.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl