Provincie Overijssel

Convenant voor sterke streekfunctie Hardenberg ondertekend

Met de ondertekening van het convenant ter versterking van de streekfunctie van Hardenberg is het startsein gegeven voor het Masterplan voor het centrum van Hardenberg. Dat is het belangrijkste project in het convenant en ook het belangrijkste project voor Hardenberg in het komende decennium. Commissaris van de Koning Geert Jansen was aanwezig in theater De Voorveghter in Hardenberg op 14 juni voor de ondertekening.

"Uit de activiteiten van vandaag blijkt dat Hardenberg nadrukkelijk op de kaart staat, ook bij de provincie. In Hardenberg is veel te doen, en dat blijft nog wel een tijdje zo. De provincie hecht groot belang aan een voorspoedige ontwikkeling van Noordoost Overijssel met Hardenberg als centrale kern met een streekfunctie. Dat komt ook tot uitdrukking in het nieuwe convenant dat we samen hebben opgesteld. Hardenberg heeft streekvoorzieningen waarvan wij vinden dat ze in de toekomst moeten blijven en als het éven kan zelfs uitgebouwd moeten worden. Ik denk dan aan de winkelvoorzieningen, het streekziekenhuis, de scholen voor voortgezet onderwijs, het Locale Onderwijscentrum, de zorgvoorzieningen, het theater. Stuk voor stuk van groot belang voor de inwoners van Noordoost- Overijssel !" aldus Geert Jansen tijdens de opening.

Hij noemde als voorbeeld van de geslaagde samenwerking de ontwikkeling rond de voormalige vloeivelden bij De Krim. "Ik ben bijzonder blij dat de vloeivelden veilig gesteld zijn. We hebben daarmee een belangrijk stuk cultuurhistorie én een waardevol vogelgebied een duurzame toekomst gegeven. Ik wil de gemeente Hardenberg hierbij nogmaals danken voor haar inbreng bij dit bijzondere resultaat."

Hardenberg is na de gemeentelijke herindeling één van de grote gemeenten in onze provincie. Met bijna 58000 inwoners is Hardenberg veruit de grootste plattelandsgemeente in Overijssel. Alleen de 5 grote steden tellen méér inwoners. Met een oppervlakte van 317 km2 behoort de gemeente Hardenberg - samen met Steenwijkerland - tot de twee gemeenten met het grootste grondoppervlak. Hardenberg omvat bijna 10% van het totale gebied van Overijssel. Kenmerkend voor Hardenberg is het grote aantal woonkernen. Kernen met een grote verscheidenheid in grootte en verschijningsvorm.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

www.hardenberg.nl

© 2004 Provincie Overijssel