Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 juni 2004


Man botst tegen lantaarnpaal


Een 42-jarige automobilist uit Apeldoorn reed zondagavond op de Laan van Maten onder invloed van alcohol tegen een lantaarnpaal aan. De man heeft bovendien geen rijbewijs. Hij botste rond 19.40 uur tegen een lantaarnpaal en raakte hierbij gewond. Onderzoek wees uit dat de man alcohol gedronken had en in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. Ook bleek dat hij al zeventien jaar zonder rijbewijs rijdt. De politie gaf de Apeldoorner een proces-verbaal.


Automobilist rijdt onder invloed


De politie heeft zondagavond op de Eendrachtstraat een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 19.45 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau voor een blaastest. In eerste instantie stribbelde hij tegen maar ging even later toch mee. Hij blies op het bureau een alcholpromillage van 1,2. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.


Auto's opengebroken


Autokrakers hebben in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de De Hovenlaan, de Texandrilaan, aan Het Schip en aan de Venkelstraat. De daders braken in de meeste gevallen een portier open en namen onder meer een draagbare computer, een kentekenbewijs, geluidsapparatuur, luidsprekerboxen en een navigatiesysteem mee.


Inbreker gepakt


De politie heeft zondagmorgen in een bos aan de Engelanderholt een 30-jarige man uit Beneden Leeuwen aangehouden die eerder een inbraak had gepleegd in een vakantiewoning aan de Engelanderholt. De 25-jarige Apeldoornse bewoner betrapte rond 08.00 uur de inbreker die vervolgens de bewoner bedreigde. De inbreker ging er vandoor, achtervolgd door de Apeldoorner die onderweg de politie inlichtte. Bij aanhouding bleek de man inbrekersgereedschap en een hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. De man zit voor verder onderzoek in een cel.


Proces-verbaal voor snelheidsovertreder


De politie heeft zondagavond op de Ugchelseweg een 33-jarige Apeldoornse motorrijder aangehouden die sneller reed dan is toegestaan. De politie zag dat de man eerder vanaf de Laan van Spitsbergen door Apeldoorn reed met zeer hoge snelheid. Zo reed hij over de Asselsestraat al 80 km en op de Jachtlaan 110 km per uur. De agenten hielden de man bij zijn woning aan, namen zijn rijbewijs in en gaven hem een proces-verbaal.


Einde berichten


et Schiop hetn met



---- --