Politie Zuid-Holland-Zuid

14/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-06-2004 - Persberichten District II

VIER GEWONDEN
NIEUWLAND- Vier personen zijn gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op zondagavond 13 juni reed een 19-jarige man uit Leerbroek met zijn personenauto over de Geer. In zijn auto zaten drie passagiers. De 19-jarige moest uitwijken voor een tegenligger. De man kwam hierdoor met zijn wielen in de berm terecht. Hij kwam later tot stilstand tegen een boom. De bestuurder raakte lichtgewond aan zijn gezicht en handen. Twee passagiers kwamen bekneld te zitten en moesten uit het voertuig worden geknipt. Alledrie de personen werden per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Nieuwland, een 16-jarig meisje uit Leerbroek en een 15-jarig meisje uit Nieuwland. De bestuurder hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd totdat duidelijk is wat de oorzaak van het ongeval is. De technische verkeersondersteuning verricht onderzoek.

DOORRIJDEN NA ONGEVAL
LANGERAK- Een 19-jarige man uit Groot-Ammers is aangehouden. De man reed op zondagavond 13 juni achterop de personenauto van een 42-jarige vrouw uit Langerak. Dit was op de kruising van de Wielweg met de Melkweg. De auto van de vrouw raakte licht beschadigd. De veroorzaker reed echter weg. De politie trof de man later op de avond aan in zijn woning. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en wordt hiervoor gedagvaard.

INBRAAK
GORINCHEM- Bij een bedrijf aan de Kleine Schelluinsekade is ingebroken. Op zondagavond 13 juni kwam een viertal mannen met vermoedelijk een gestolen personenauto naar het bedrijf. Zij forceerden een slot en probeerden de kluis open te breken. Dit is mislukt. Later kwamen de verdachten enkele medewerkers van een beveiligingsbedrijf buiten tegen. De verdachten ramden het voertuig van de beveiligingsmedewerkers en gingen er daarna zonder buit vandoor. De verdachten zijn niet meer aangetroffen. De politie start een onderzoek.