Politie Zeeland

Z-5424-2004 HENNEPKWEKERIJEN IN WONING

In een woning aan de Oude Kerkstraat in Aardenburg werden maandagmorgen twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.
Alle 273 hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur werden in beslaggenomen. In verband hiermee werd een 41-jarige man uit de gemeente Bergeyk (NB) aangehouden. Hij werd na gehoord te zijn weer in vrijheid gesteld.

Z-5425-2004 HARDRIJDERS MOETEN RIJBEWIJS INLEVEREN

Een motorrijder en een automobilist moesten maandagmiddag hun rijbewijs inleveren omdat beide bestuurders te hard reden.
Een 42-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed rond 14.30 uur met een snelheid van 133 km over de Dijckmeesterweg in Philippine waar ter plaatse echter 80 km is toegestaan.
In IJzendijke reed een 40-jarige motorrijder, eveneens uit de gemeente Terneuzen, met een snelheid van 133 km over de Isabellaweg waar 80 km is toegestaan. Beide bestuurders reden meer dan 50 km te hard waarop hun rijbewijs werd ingevorderd.

O-5426-2004 MOTORRIJDER AANGEREDEN DOOR PERSONENAUTO

Een 59-jarige motorrijder uit de gemeente Middelharnis is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij was aangereden door een personenauto. De man is met o.a. twee gebroken polsen en een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Een 21-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed rond 16.30 uur over de Delingsdijk in Brouwershaven en wilde op het kruispunt met de Heuvelsweg linksaf slaan. Hierbij zag zij, vermoedelijk vanwege de laagstaande zon, de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd, en reed de 59-jarige man met zijn motor in de flank van de auto.
Ter plaatse waren een ambulance, traumaheli en de brandweer. De 21-jarige bestuurster kwam met de schrik vrij, haar auto had schade aan de zijkant maar de motor is geheel total loss.

W-5427-2004 RIJBEWIJS INGEVORDERD VAN DRONKEN AUTOMOBILIST

Van een 47-jarige automobilist uit Vlissingen is maandagavond het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
De man was rond 18.45 uur door nog onbekende oorzaak stil komen te staan op de Keersluisbrug te Vlissingen. Getuigen hadden gezien dat de man hierop zijn auto verliet en wegliep in de richting van het station. Even later was hij weer terug bij zijn auto waarna hij probeerde weg te rijden. Hierop werd de man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol was en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man een blaastest weigerde, werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.