AutoRai

11-6-2004

Volkswagen komt in 2007 met Microbus

In 2007 brengt Volkswagen de Microbus op de markt. De auto wordt volgens de nieuwe modulestrategie in het Duitse Hannover gebouwd. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van onderdelen van de succesvolle T5-serie. Deze synergie levert in diverse opzichten veel voordeel op.

Volkswagen heeft overigens besloten het oorspronkelijke concept voor de Microbus enigszins aan te passen. De vormgeving is aangepast, waardoor de Microbus meer een internationaal dan Amerikaans georiënteerd model gaat worden. Bernd Pischetzrieder, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen hierover: Door deze beslissing weten we zeker dat de nieuwe Microbus een wereldwijd succesnummer wordt. De nieuwe Microbus heeft niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk, maar beschikt ook over een uitgekiend, ruim en veelzijdig interieur.

Nieuwe banen
De introductie van de Microbus vindt door de koerswijziging weliswaar later plaats dan oorspronkelijk gepland, maar het betekent toch een belangrijke nieuwe impuls voor de fabriek in Hannover. Naar verwachting is de productie van het nieuwe model goed voor 1.500 extra banen.