Gemeente Gouda




datum: 10 juni 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182 588393

prijswinnaars stadsregelgedichten- en verhalenwedstrijd

Op 9 juni zijn de winnaars van de Stadsregelgedichten- en verhalenwedstrijd bekend gemaakt. Een deskundige jury heeft tachtig inzendingen beoordeeld en een keuze gemaakt. Gerard Akse heeft de prijzen uitgereikt. De gedichten en verhalen (vaak voorzien van kleurige illustraties) zijn vanaf 9 juni tot en met 16 juni 2004 te bewonderen in de Sterzaal in het Stadhuis.

De wedstrijd was verdeeld in drie categorieën. De groepen zeven en acht konden kiezen voor de categorie gedicht of voor de categorie verhaal met het thema bij ons thuis of het thema begrijpen. De groepen vijf en zes mochten een fantasieverhaal bedenken. In de categorie gedicht waren twee prijzen te verdelen. Het werd een gedeelde eerste plaats voor Amina Faouzi en Joey Stalman van basisschool De Tandem. Als prijs kregen zij een gedichtenbundel én hun gedichten hebben een permanent plekje gekregen op de Babbelbank. De onthulling van de gedichten op de Babbelbank vond tijdens de prijsuitreiking plaats.

Bij elk van de overige twee categorieën waren drie prijzen te verdelen. Bij de categorie fantasieverhalen ging de eerste plaats naar Femke van Dijk van De Bijenkorf. Zij schreef een heel grappig verhaal over een meisje dat wordt weggetoverd achter het behang. Tweede is Nick Leeuwesteijn van De Tandem geworden. De derde plaats ging naar Kyra de Haan van De Bijenkorf. Zij kregen als prijs allemaal een ander boek van Joke van Leeuwen. Bij de categorie verhalen ging de eerste plaats naar Marleen van Dorp van de Graaf Jan van Nassauschool. De tweede plaats was voor Nelleke van Heijst van de Livingstoneschool. De derde plaats ging naar Daan Krijgsman van de Graaf Jan van Nassauschool. Alle winnaars in deze categorie hebben ook een boek gekregen dat aansluit bij de themas waarvoor zij gekozen hebben.

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Gerard Akse, Hanneke Trouborst, de stadsdichter Aart Both en Mustapha Ayned.

stadsregels

In de derde Stadsregelcampagne stonden de Stadsregels Ouders voeden hun kinderen zelf op en Spreek Nederlands, dan begrijpen wij elkaar centraal. Tijdens deze campagne is er een gedichten- en verhalenwedstrijd georganiseerd voor de basisscholen in Gouda. Een groot aantal kinderen van vijf basisscholen - Livingstoneschool, De Korte Akkeren, Graaf Jan van Nassauschool, De Bijenkorf en De Tandem - hebben hier aan meegedaan.


- einde bericht -