Gemeente Breda

Persberichten

10-06-2004

Realisatie van de Nieuwe Mark weer stapje dichterbij

De voorbereidende werkzaamheden voor het terugbrengen van het water in de westflank van het Bredase centrum, worden zo langzamerhand zichtbaar. Twee voorbeelden daarvan zijn de blauwe stippen die onlangs op de weg zijn aangebracht en het nieuwe blad 'De Nieuwe Mark'. Wethouder Stedelijke Ontwikkeling J. Niederer heeft vanochtend het eerste nummer van het blad aan een vertegenwoordiger van de Bewonersvereniging Stadshart en aan een ondernemer overhandigd. Ook heeft hij het bouwbord van de blauwe stippen onthuld.

Het blad de Nieuwe Mark is gemaakt voor en ook deels door de markt. Dat wil zeggen alle partijen, bewoners, ondernemers, instanties, ontwikkelaars en uitvoerders die bij het project betrokken zijn. De komende jaren worden deze partijen vier maal per jaar door middel van dit blad op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het project de Nieuwe Mark (het water terug in de stad). Het blad bestaat uit een mix van interviews met de markt (waaronder bewoners, ondernemers en bezoekers) en artikelen over de stand van zaken met sprekend beeldmateriaal. Telkens wordt het eindbeeld -de kwaliteit die het water toevoegt aan dit deel van Breda- voor ogen gehouden.

Om nu alvast zichtbaar te maken hoe het toekomstige water door het gebied zal lopen, zijn onlangs ± 2300 blauwe stippen op de weg aangebracht. Over een lengte van 1349 meter geven deze stippen de contouren van de toekomstige kademuren aan. Tevens wordt binnenkort een 3-tal borden geplaatst, waarop het doel van de stippen wordt toegelicht. De borden worden geplaatst in het verlengde van de Vismarktstraat, in de Tolbrugstraat bij het pand op de Trapkes en bij de kapel.

Direct na de zomervakantie start de gemeente met de eerste zichtbare voorbereidende werkzaamheden voor de Nieuwe Mark.

Breda, 10 juni 2004.