ENERTEL

Concert Borsato in De Kuip draadloos op internet uitgezonden

Lancering eerste WLL-dienst en Wi-Fi Hotspot-services van Enertel en WinQ

Rotterdam, 9 juni 2004: De beelden van het concert dat Marco Borsato vanavond in De Kuip geeft zullen live via WLL worden uitgezonden. Sinds afgelopen weekend profiteert De Kuip als eerste evenementenlocatie in Nederland van de integratie van Wi-Fi en kwalitatief hoogwaardige Wireless Local Loop-diensten.

In en rond de Kuip kunnen nu binnen enkele uren draadloos breedband Internet- verbindingen worden gerealiseerd tegen zeer concurrente tarieven en met upload- en downloadsnelheden tot 16 Mbps. Multi-media toepassingen als videostreaming en videoconferencing via het Internet worden hiermee volledig ondersteund, iets wat voorheen door de hoge kosten of omslachtige voorbereidingen niet mogelijk was.

Steeds meer organisatoren van evenementen zoeken een concept waarin beeld, geluid, internet en mobiel (GPRS, WiFi etc) geïntegreerd kunnen worden aangeboden. Deze nieuwe service van Enertel en WinQ (onderdeel van Enertel) biedt hen de mogelijkheid om precies dat te doen. Een bijkomend voordeel is dat ook persfotografen, die nu al veelvuldig van de Hotspot diensten gebruikmaken, nog sneller de steeds omvangrijkere digitale foto's en filmfragmenten kunnen uploaden.

Noot voor de redactie,