BedrijfsautoRAI

09-06-2004

Scania vierasser voor Boere Transport

Onlangs nam Boere Transport uit het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis een Scania vierasser met tankopbouw in gebruik. Het voertuig, een Scania R114GB8X4*4NA, is uitgerust met een 340 pk/250 kW 11-liter motor aangevuld met de Scania Retarder en Scania Opticruise.

Dankzij de combinatie van het dubbel aangedreven tandemstel en de gestuurde naloopas beschikt de auto over een zeer korte draaicirkel en een uitstekende manoeuvreer-baar-heid. Een maximaal nuttig laadvermogen is het resultaat van het uitgekiende triple stel. De vracht-auto is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto te Hoogvliet.

Boere Transport zet deze truck met name in bij het regionale distributievervoer van motorbrandstoffen. Aangezien hierbij vaak nauwkeurig gemanoeuvreerd moet worden is het voertuig zeer efficiënt inzetbaar, terwijl het twee-productensysteem en de pomp-/zuiginstallatie hem uiterst flexibel maken. Kortom, een uitstekende configuratie voor de specialistische inzet bij Boere Transport.

Boere Transport is een bijna 80 jaar oud familiebedrijf en biedt werk aan zon 50 chauffeurs. Het wagenpark, bestaande uit 32 combinaties, wordt hoofdzakelijk ingezet in het gespecialiseerde tank- en silocontainervervoer, het vervoer van industriële gassen en in het distributievervoer van motorbrandstoffen. De aanpak van Boere, met een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid, perfectionisme en zeer veel aandacht voor veiligheid, werpen in deze sector al vele decennia hun vruchten af. De inzet van de nieuwe Scania, als resultaat van de reeds 20-jarige relatie met het prestigieuze merk en de goede relatie met dealer Beers, sluiten hierbij naadloos aan.