Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht 09-06-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed

MAARSSEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie iemand aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.00 uur reed een 25-jarige man uit Maarssen op de Verbindinsgweg toen hij werd aangehouden door de politie. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 460 ug/l uit.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verkeersongeval

MAARSSEN Op dinsdagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfietser op Pauwenkamp.

Omstreeks 15.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Maarssen met zijn fiets over het fietspad, komende uit de richting van Duivenkamp. Een 16-jarig meisje reed op haar brommer in tegenovergestelde richting. Ze reden te dicht langs elkaar, waardoor een aanrijding ontstond. Het meisje had een snee in haar voet. Per ambulance is zij vervoerd naar het Ouderrijn ziekenhuis.

Gewapende overval

LINSCHOTEN Op dinsdagmorgen heeft een bankoverval plaatsgevonden op de Strick van Linschotenstraat.

Omstreeks 10.45 uur kreeg de politie een melding dat een bank was overvallen door twee mannen, beiden in het bezit van een vuurwapen. Ze waren weggelopen in de richting van de Valk Bouwmanlaan en vertrokken in een blauwe bestelbus.

Het signalement van dader 1: Een man met een getinte huidskleur tussen de 16 en 20 jaar. Zijn lengte is tussen 1.65 en 1.75 meter. Hij heeft een pokdalig gezicht, slank postuur. Hij droeg een vissershoedje FILA, zwart katoen met een wit randje, een zonnebril met gekleurd glas, een grijze joggingbroek, zwart neplederen korte handschoenen en blauwe Nike Air Max sportscoenen.

Het signalement van dader 2: Een jongen met getinte huidskleur tussen 16 en 18 jaar oud. Lengte tussen 1.65 en 1.75, slank postuur, een donker vissershoedje FILA, een zonnebril, spijkerbroek, trainingsjack en schoenen van Nike Air max.

Heeft u meer informatie over deze bankoverval belt u dan met de Politie Utrecht via 0900-8844.

Maarssenaar toont weinig respect voor verpleegkundigen

MAARSSEN Een 15-jarige Maarssenaar toonde maandag 7 juni omstreeks 17.20 uur maar weinig begrip en respect voor de verpleegkundigen die met de traumaheli wilden landden op het grasveld in de wijk Kamelenspoor.

De traumaheli kwam naar Maarssen omdat een fietser, een 17-jarige inwoner van Maarssen, betrokken was bij een ongeval. De fietser liep ernstige verwondingen op onder meer zijn hoofd. Toen de traumaheli de landing ging inzetten op een grasveld in de wijk Kamelenspoor, volgde de Maarssenaar echter niet de aanwijzingen op van de piloot en de verpleegkundige in de heli. In verband met de gevaarszetting voor de draaiende wieken moet er ruime afstand in acht worden genomen. De Maarssenaar bleef gewoon staan en maakte geen plaats voor de traumaheli om veilig te kunnen landen. Hierdoor gingen kostbare minuten verloren en dat betekende weer meer kans op meer en blijvend letsel voor het slachtoffer.

Toen de heli eenmaal veilig aan de grond stond en de piloot en verpleegkundige uitstapten, nam de Maarssenaar een dreigende en uitdagende houding aan door vlak voor de vrouwelijke verpleegkundige te gaan staan en waarbij hij dreigde de vrouw te gaan slaan.Bovendien schold de Maarssenaar de vrouw uit en beledigde haar. De verpleegkundige riep hierop de hulp in van de politie.

Diverse politiemensen verleenden assistentie en toen zij de Maarssenaar vervolgens wilden aanhouden, werkte deze niet mee aan het omleggen van de handboeien waarop gepast geweld moest worden aangewend om de Maarssenaar onder controle te brengen. Inmiddels waren diverse omstanders toegestroomd en die maakten op hun beurt opmerkingen over het feit dat de Maarssenaar op deze manier door de politie werd overmeesterd. De politie houdt er echter rekening mee dat deze omstanders niet op de hoogte waren van de reden van het landen van de traumaheli, de onveilige omstandigheden waaronder dit gepaard ging en de strafbare gedragingen van de Maarssenaar die leidde tot zijn arrestatie.