ECABO

Finalisten Leerbedrijf v/h Jaar in de bedrijfsadministratie

De vier finalisten van de verkiezing Leerbedrijf van het jaar 2004 in de sector Bedrijfsadministratie zijn bekend. De vakjury koos het viertal uit 107 nominaties. Deze zomer krijgen ze bezoek van de jury en dan moet duidelijk worden wie zich de beste kweekvijver voor bedrijfsadministratief talent mag noemen. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Administrateursdag 2004, op donderdag 14 oktober in 't Spant te Bussum.

Het gemĂȘleerde gezelschap finalisten bestaat uit Akros Onderwijsbureau in Bergen op Zoom (administratieve en beleidsondersteunende dienstverlening voor het basisonderwijs), BDO Accountants en Adviseurs in Den Bosch, administratiekantoor Marshoek BV in Houten en Zorggroep Noord-Limburg in Venlo (een grote instelling voor gehandicapten.

Jury-voorzitter Ton de Bie (TPG Post) is enthousiast over de finalisten: 'We hebben gekeken naar leerbedrijven waarbij we meteen een 'Zwitserleven-gevoel' krijgen. Alle genomineerden voldoen natuurlijk aan de criteria voor leerbedrijven en zijn netjes en braaf, maar deze vier springen er uit. 'De finalisten maken de leerlingen uitgebreid wegwijs in de bedrijfsadministratie en hebben hun begeleiding ook vaak geformaliseerd. Ze bekijken samen met de stagiairs welke leerdoelen er zijn en hoe die het beste bereikt kunnen worden. En ook belangrijk volgens De Bie: 'Leerlingen kunnen er echt leerling zijn. Ze mogen fouten maken.'

ECABO houdt de verkiezing voor de sector Bedrijfsadministratie dit jaar voor het eerst. Doel van de verkiezing is leerbedrijven te stimuleren om meer aandacht te besteden aan de inhoud van de beroepspraktijkvorming en de begeleiding van BA-leerlingen. De verkiezing wordt ondersteund door de brancheorganisaties NovAA, NOAB en NGA, en door het tijdschrift Administratie.
Naast De Bie maken J.A. Buijs (NovAA), J.P.F. Fiolet (NOAB), B. Korbeld (ROC Oost Nederland), E. van de Sande (NGA), J. Revelman de Vries (Kluwer - Tijdschrift Administratie) en K. van der Meijden (ECABO) deel uit van de jury.

De verkiezing kent een juryprijs en een publieksprijs. Vanaf 8 juni kan iedereen stemmen op zijn favoriet onder de vier finalisten via de ECABO-website (www.ecabo.nl/verkiezing). Daarop is ook het verloop van de wedstrijd te volgen.

Over ECABO
ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen. ECABO vervult een brugfunctie tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Ze doet dit door een breed scala van diensten, waaronder de ontwikkeling en het onderhoud van de landelijke diploma-eisen voor mbo-opleidingen, de zorg voor voldoende en goede praktijkleerplaatsen bij het bedrijfsleven, en de ondersteuning van onderwijsinstellingen bij de examinering.